0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 1. 2016

Ghoulies III: Ghoulies Go to College (1991)

I pekelná stvoření dokáží vymyslet řadu kanadských žertíků. Některé z nich však můžou i hodně bolet!

Na jedné z amerických univerzit právě probíhá nechvalně proslulý týden „kanadských žertíků“, ve kterém se dvě znepřátelené bratrstva předhánějí v tropení záludných žertů na svých spolužácích i kantorech. Oba vůdcové Skip i Jeremy navíc bojují o přízeň pohledné Erin, takže letos je to ještě více vyhrocené, než kdykoliv předtím. Což se samozřejmě nelíbí jednomu z učitelů, profesoru Ragnarovi. Ten během své hodiny zabaví jednomu z žáků podivný komiks, díky kterému nevědomky přivolá zlomyslná pekelná stvoření. Ghoulies se ihned pouštějí do „práce“ - což znamená, že univerzitu brzy postihne jedna pohroma za druhou. Záludní tvorové se neštítí vůbec ničeho a mrtvých začne rapidně přibývat.


Režie: John Carl Buechler
Rok výroby: 1991
Délka: 94 min
Země: USA

Hrají:
Evan MacKenzie...(Skip Carter)
Eva LaRue...(Erin Riddle)
John R. Johnston...(Jeremy Heilman)
Kevin McCarthy...(Profesor Ragnar)
Hope Marie Carlton...(Veronica)
...a další


Již to bude skoro šest let, co jsem naposledy viděl první dva díly této hororové série. I proto uzrál čas, nebo lépe řečeno jsem si vzpomněl, že existují ještě další dva díly a tak jsem se s chutí pustil do další porce ujeté podívané. Které nám tato hororová komedie opět nabídne docela požehnaně. Tedy pokud máte podobně laděné filmy rádi. Zpočátku jsem měl však docela velké obavy, že tohle bude jen další teenagerská komedie o sexu a chlastání. Kromě vzpomínkového záběru z minulosti má totiž začátek hodně pomalý rozjezd, který byl na můj vkus okořeněn spíše trapným pokusem o humorné situace, nežli plnohodnotným dějem, který by mě usadil do křesla.


Další věc co mě dost zarazila, byl fakt, že se tu oproti minulým dílům objevili jen tři ghoulies. Naštěstí se to zas až tolik neprojevilo na jejich škodolibosti a krutosti, kterou brzy rozjeli na plné obrátky. Příznivci morbidního černého humoru si určitě přijdou na své, stejně jako milovníci dámského poprsí. Erotika – potažmo nahé ženská těla tu samozřejmě nesmí chybět. Podobně jako tomu bylo již u předešlých dílů, tak i u trojky se moc kvalitního scénáře nedočkáme. Pokud bychom se na něj dívali čistě z pohledu milovníka hororového žánru. Tuto slabinu se však tvůrci snažili vyvážit hlavně přehlídkou bizarních momentů a množstvím laciných leč účelných hlášek.


To že tentokrát ghoulies mluví, však nepovažuji za nejšťastnější nápad. Přece jenom jsem byl spíše zvyklý na ty jejich skřeky a grimasy. Stejně tak mě i trochu mrzelo, že atmosféra už nebyla (až na pár vyjímek) tak potemnělá. Fekální humor se tu totiž místy dost míjel na svém účinku a ani náhodou tito tvorové nemohli konkurovat Critters, jak měli jejich tvůrci původně v plánu. Asi nejvíc mě potěšila přítomnost Evy LaRue, která patřila k tomu nejlepšímu a zároveň nejpohlednějšímu, co nám tento díl nabídl. Pokud samozřejmě nepočítám scénku ze sprchy (zvon). Ghoulies 3 tak v mých očích balancují na hranici průměru. Osobně ho nepovažuji za nejlepší díl celé série, protože dvojka byla přece jenom o chloupek lepší. Nicméně se už teď těším na čtyřku. 

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat