0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 6. 2015

Woman in Black 2: Angel of Death, The (2014)


Hledat spásu v domě Eel Marsh House nebyl vůbec dobrý nápad. Zvláště když sebou máte kupu dětí a nevíte nic o jeho děsivé minulosti!

Během druhé světové války je Londýn sužován německým bombardováním. Skupinka několika malých dětí je společně s ředitelkou školy Jean a učitelkou Eve evakuována do odlehlé vesničky Crythin Gifford. Zde se mají v chátrajícím domě Eel Marsh House shromáždit děti z postižených oblastí. Kromě nich však zatím nikdo další nedorazil a tak se obě ženy snaží dětem zpříjemnit pobyt jak je jen v jejich silách. Ani jedna však nemá ani tušení o děsivé minulosti toho místa a přítomnost dětí opět probudí k „životu“ ZLO, které tento kraj kdysi sužovalo…



Český název: Žena v černém 2: Anděl smrti
Režie: Tom Harper
Rok výroby: 2014
Délka: 98 min
Země: Velká Británie / USA

Hrají:
Phoebe Fox…(Eve Parkins)
Jeremy Irvine…(Harry Burnstow)
Oaklee Pendergast…(Edward)
Helen McCrory…(Jean Hogg)
Adrian Rawlins…(Dr. Rhodes)
…a další



Tak jsme se po dvou letech dočkali pokračování Ženy v černém a s novým režisérem přišel ještě větší úpadek kvality příběhu, nežli tomu bylo u nedávného remaku. Ten mě rovněž nějak závratně neokouzlil (na rozdíl od původního filmu, který byl solidní), ale přesto jsem jej dokázal ocenit alespoň lepším průměrem. Bohužel zde mi k tomu tvůrci nedali ani příležitost. Atmosféra totiž po většinu času dost stagnovala a až na několik slibných momentů a pokusů o lekací scény, jsem se spíš u sledování filmu nudil. Tom Harper je hlavně seriálovým režisérem a popravdě moc nechápu, proč volba padla zrovna na něj.

Přišlo mi, jakoby ani pořádně nevěděl, jak má vytvořit potřebnou atmosféru, nebo lépe řečeno udržet míru napětí na delší dobu nežli (deseti vteřin). Dá se tu totiž narazit na několik rádoby lekacích scén, ale většina z nich je strašně předvídatelných a když už se i zdálo, že by mohla atmosféra nabrat příjemnější směr, vše utnul střih a přišla další nudná scéna. Postava mladého letce mi tu navíc přišla naprosto zbytečná a klidně bych se bez ní obešel. Spíše se tu měli zaměřit na vyobrazení starého sídla (které Radcliffa přivádělo k šílenství), nebo více zapojit Ženu v černém. Jenže to by na to musel mít někdo pořádné koule. Takhle z toho vznikl jen hodně nedochucený patos, který vlastně ani nemusíte vidět, protože o nic důležitého nepřijdete.

Jediným pozitivním prvkem tak pro mě zůstala účast pro mě dosud neznámé herečky Phoebe Fox. Vzhledem k její filmografii, kdy se věnuje hlavně seriálům jí asi hned tak znovu neudivím v akci, ale klidně by se zase mohla ukázat v nějakém tom hororu. Její výkon nebyl vůbec špatný – no zvláště když po boku neměla nikoho, kdo by jí pomohl. The Woman in Black: Angel of Death se tak zařadí do dlouhého seznamu filmů, které už podruhé opravdu vidět nepotřebuju. Ať přemýšlím, jak přemýšlím, nenašel jsem zde vůbec nic, proč bych do toho musel ještě někdy jít znovu. Hlavně doufám, že pokud bude ještě trojka, tak už bez tohoto režiséra. Ten ať se raději vrátí ke svým seriálům a hororový žánr nechá už na pokoji!


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat