0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 5. 2015

Clown (2014)


Chcete-li udělat radost svému dítěti, tak si hlavně neoblékejte klaunský kostým, o jehož původu vůbec nic nevíte!!!

Realitní makléř Kent v den synových narozenin najde v jednom ze „svých“ domů truhlu se starým klaunským kostýmem. Obleče si jej, ale po náročných oslavách usne a když se na druhý den vzbudí, zjistí že jej nemůže sundat. Po několika marných pokusech začíná pociťovat změny ve svém chování a rozhodne se pátrat po původu kostýmu. Díky tomu se seznámí s podivínským panem Karlssonem, jehož zesnulý bratr měl schovaný klaunský oblek ve svém domě. Ten mu poví děsivý příběh o dávném prokletí a jediném způsobu, jak se ho zbavit. Kent musí co nejdříve zabít pět dětí, s tím však nešťastný muž nesouhlasí. Jenomže stále více podléhá démonickým silám, které se jej snaží zbavit i zbytku jeho lidskosti…



Režie: Jon Watts
Rok výroby: 2014
Délka: 100 min
Země: USA / Kanada

Hrají:
Andy Powers…(Kent)
Laura Allen…(Meg)
Christian Distefano…(Jack)
Peter Stormare…(Karlsson)
Elizabeth Whitmere…(Denise)
…a další



Asi největší vábničkou pro mne bylo figurující jméno Eliho Rotha. Jak se potom ovšem ukázalo, on se pod tímto filmem podepsal hlavně jen jako producent, což trochu zamrzelo. Zvláště když režisérský zelenáč Jon Watts nedokázal naplno vyždímat naplno potenciál, který nám zápletka nabízela. Film jako celek nebyl vůbec špatný, ale během těch sto minut se tu objevilo na můj vkus až příliš mnoho slabin, na kterých se dalo zapracovat. Je pravdou, že vytvořená atmosféra měla stoupající tendenci a několik scén sebou přineslo i toužebně očekáváné napětí, ale prostředek filmu byl až moc zdlouhavý.

Tím nechci říct, že by šlo vyloženě o nudnou záležitost, ale konec filmu jasně ukázal, jakýmže směrem se měl celý film vydat. Jasně, líbila se mi ona myšlenka o historii a původu klaunského obleku – dokonce i postupná proměna milujícího otce a manžela v démonické monstrum, jenže mi tu prostě chyběla větší porce krvavé podívané a hlavně detailnější záběry při mordování nebohých obětí. Cákance krve a kostičky na podlaze už dneska nikoho moc neohromí. I to je hlavní důvod, proč tomu prostě nemůžu dát lepší hodnocení, nežli průměrné. Což mě opravdu mrzí, ale přece jenom očekávání bylo mnohem větší.

Na druhou stranu jsem však byl překvapivě spokojený s hereckými výkony většiny zúčastněných. Peter Stormare předvedl svůj standartní výkon, takže tady jsem s tím počítal, ale dvojice Laura Allen a Andy Powers příjemně překvapili. Zvláště pak druhá jmenovaná si nevedla vůbec špatně a závěr filmu byl zcela v její „režii“. Clown tak nakonec mohl skončit se ctí. Průser to určitě nebyl, ale kdyby se podařilo vychytat všechny mouchy, mohlo to bý ještě mnohem lepší.


Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat