0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

13. 4. 2015

Evil Never Dies (2003)


Provádět pokusy na mrtvém vrahovi se ukáže býti velkou chybou.

Detektiv Ryan a jeho parťák Meyer se již měsíce snaží marně dopadnout brutálního sériového vraha. Teprve v den svých narozenin se mu to povede, ale poslední obětí se stává jeho manželka. Zdrcený Ryan se následně účastní popravy, při níž je William Charles Lee usmrcen smrtící injekcí. Kvůli své zhoršené kázni a násilné povaze je však svým nadřízeným „převelen“ k ochrance na místní univerzitě. Zde se seznamuje s pohlednou Eve, která zde dělá asistentku profesorovi Arkinovi. Oba společně provádí tajné pokusy v oblasti nanotechnologie a kmenových buněk, které se mají stát revolucí v medicíně. Během jednoho z nich se jim podaří oživit mrtvolu, kterou nedávno dovezli z márnice. Tou není nikdo jiný nežli William Lee. Nelítostný vrah se chopí druhé šance a rozpoutá další sérii vražd. Ryan je jediný kdo ho může zastavit, ale tentokrát se nemůže spoléhat na pomoc svých kolegů. Ti totiž jeho historce o „znovuzrození“ nevěří a sám detektiv se pro ně stává hlavním podezřelým. 



Český název: Nesmrtelné zlo
Režie: Uli Edel
Rok výroby: 2003
Délka: 85 min
Země: USA

Hrají:
Thomas Gibson…(detektiv Mark Ryan)
Katherine Heigl…(Eve)
Simon Bossell…(William Charles Lee)
Christopher Kirby…(Cole Meyer)
John Waters…(profesor Arkin)
…a další



Zápletka sice nevypadala zrovna moc originálně, ale chtěl jsem tomu dát šanci. Bohužel se ukázalo, že televizní zpracování bylo opravdu chabé a nízké ohodnocení zcela oprávněné. Uli Edel přitom není mezi režiséry žádný nováček, jenže pokud se nedá opřít o záživný a hlavně propracovaný scénář, ani starý mazák s tím nedokáže udělat zázraky. Zvláště když tempo příběhu bylo místy doslova uspávající a atmosféra nám rovněž nenabídla žádné dech beroucí momenty. Spíše jsem si připadal jako při sledování tuctové detektivky, kterou se snaží tvůrci na poslední chvíli „dochutit“ mysteriózním nádechem.

První vlna pochybností k divákovi dorazí již ve chvíli, kdy sleduje popravu dalšího vraha, který slibuje pomstu. Kolikrát že jsme už tohle měli šanci vidět/slyšet? Už to opravdu ani nespočítám. Je nám tu slibováno ZLO, které se prostě nevypaří jen tím, že je usmrcena jeho lidská schránka a tak s napětím očekáváme, jakýmže směrem se příběh dále posune. Jenomže to by musela scénáristu políbit múza, která si ovšem tentokrát vzala volno. Místo toho sledujeme nudné dění na univerzitě, kupu nesmyslných dialogů a blouznícího hlavního hrdinu. Naštěstí se tu a tam přece jenom objeví nějaká ta vražda, honička, přestřelka.

Asi nejvíc jsem se těšil na mladičkou Katherine Heigl. Ta si nevedla špatně (co se hereckého výkonu týče), jenomže i její postava se svezla na nelogických kopancích, kterých tu byla celá řada. Zvláště pak ke konci filmu. Evil Never Dies tak v konečném součtu nenabídl za celou dobu nic tak úžasného, za co by si zasloužil alespoň průměrné hodnocení. Jeho největší slabinou byl kromě scénáře i fakt, že režisér prostě nedokázal udržet potřebnou míru napětí déle než několik sekund a to je na horor/thriller sakra málo.


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat