0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

1. 3. 2015

Basket Case 2 (1990)


Přežili. Ale ani v novém útočišti nebudou mít chvíli klidu.

Duane i jeho bratr jako zázrakem přežijí pád z hotelového okna a jsou odvezeni do nemocnice. Jejich tajemství je však prozrazeno a nyní jsou na všech televizních stanicích i titulních stránkách novin. Díky tomu si jich všimne postarší žena Ruth, která jim společně se svou dcerou Susan pomůže utéct z nemocnice a ukryje je ve svém domě. Ten se stal útočištěm i několika dalších monster. Oba bratři tak dostanou novou šanci vést řádný život a dokonce se i zamilovat. Jenomže mají v patách neúnavnou novinářku Marcie, která jejich nový úkryt vyčmuchá a hodlá jej vyzradit. Zoufalý Duane se rozhodne za pomoci monster odstranit každého, kdo se jim postaví do cesty.



Režie: Frank Henenlotter
Rok výroby: 1990
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Kevin Van Hentenryck…(Duane)
Annie Ross…(Ruth)
Heather Rattray…(Susan)
Kathryn Meisle…(Marcie)
Judy Grafe…(reportérka)
Chad Brown…(reportér)
…a další

Po osmi letech se  Henenlotter rozhodl, že uzrál čas, aby natočil pokračování Proutěného košíku. Nastřádal víc peněz než minule, takže si mohl dovolit zainvestovat do vícera gumových masek, které si ochotně nasadilo několik podřadných herců. No každopádně bych zas až tak velký rozdíl v kvalitě obou filmů neviděl. Už ani jednička nebyla žádné terno, ale spíše průměrné béčko a tady tomu nebylo jinak. Jediný rozdíl vidím v tom, že se tady opravdu jedná spíše o hororovou komedii, nežli hororové drama jak tomu bylo prve. Tím pádem bylo jasné, že i atmosféra bude působit trochu odlišněji, ale kupodivu mi to ani moc nevadilo.



Vražd zde bylo dost, ovšem i tentokrát se většina toho podstatného (co by divák chtěl vidět) odehrává mimo záběr kamery, nebo jsou vidět jen obrysy zúčastněných. Režisér to tentokrát chtěl více okořenit a přidal nám zde celou řadu nových monster, ovšem jaksi pozapomněl upravit scénář tak, aby dělali i něco jiného než jen stáli v pozadí, seděli na WC, nebo chodili po domě. Takže Belial stejně musel dělat veškerou práci za ně. Jeho nový vzhled se mi ovšem moc nelíbil. Stejně jako jeho umírněnost – naštěstí několik lidí přece jenom zamordoval. Ale zas si chlapec alespoň pořádně „vrznul“, což se o jeho bratrovi říci nedá.


Basket Case 2 se tak snažil ponurost nahradit bizarností, jenomže ani to se mu moc nedařilo. Některé monstra vypadala dost trapně a tak jediné co bych pochválit o něco více, byl konec filmu a malé překvapení na závěr. Tady už bylo jasně vidět, že režisér má v plánu ještě další pokračování a tak se mu snažil otevřít dveře i u fanoušků. Jestliže jsem dal jedničce 60%, tak tady musím však těch deset ubrat. Přece jenom byl vidět mírný pokles v již tak hodně průměrné úrovni. Jen doufám, že tato série nemá sestupnou tendenci.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat