0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 2. 2015

Seedpeople (1992)


Planetu Zemi si tentokrát přišly podrobit mimozemská semena, které pod taktovkou Charlese Banda rozpoutají svou nemilosrdnou invazi.

Tom Baines leží připoutaný k nemocničnímu lůžku a při výslechu vládním agentem začne vyprávět svůj podivný příběh. Poblíž malého městečka Comet Valley měly spadnout semena mimozemských rostlin, které dokáží reprodukovat své hostitelé, rychle se rozmnožují a hodlají si podrobit svět. Všechno začalo tím, že zmizelo několik obyvatel, kteří když se následně objevili, tak se začali chovat velice podivně. Když Tom za pomoci několika přátel zjistil hrozící nebezpečí, rozhodl se mimozemská stvoření zastavit. 



Režie: Peter Manoogian
Rok výroby: 1992
Délka: 87 min
Země: USA
Alternativní název: Dark Forrest

Hrají:
Sam Hennings…(Tom Baines)
Andrea Roth…(Heidi Tucker)
Holly Fields…(Kim Tucker)
Dane Witherspoon…(Brad Yates)
Sonny Carl Davis…(Burt Mosely)
Bernard Kates…(Doc Roller)
…a další

Charles Band se pod hlavičkou  Full Moon Entertainment rozhodl vypustit do světa další ze svých humorných béčkových scifi hororů. Tentokrát si však vybral do režisérského křesla Petera Manoogiana a sám se spokojil „pouze“ s rolí scénáristy a producenta. Společnými silami vzdali poctu o šest let starším Critters, jenž zcela určitě jejich monstra inspirovaly. Tím však podobnost s oběma filmy končí, pokud tedy nebudeme brát v potaz jejich humorné pojetí. Co se však kvality týče, tak Seedpeople jsou o třídu horší. Přesto však zůstávají stále průměrnou podívanou. Především pak pro milovníky podobně ujetých a hlavně laciných filmů.

Neměl jsem ani výraznější problémy s atmosférou. Jelikož je celý film podáván převážně humornou formou, tak pro nějaký děs či velkou koncentraci napětí, taky nebylo prostě místo. Mimozemské rostliny a z nich vzniklá monstra se sice činí jen co je pravda, ale žádná krvavá přehlídka se nekoná. Divák se spíše pousměje nad vzhledem gumových masek i chlupatých netvorů. Chvílemi jsem si říkal, proč sakra není u tohoto filmu uvedeno i komedie, ale to je ve finále jedno. Jen mě trochu mrzí, že si více nepohráli se samotným finále, protože pokus o co nejakčnější zakončení, se jim dle mého názoru moc nepovedlo. 


O to víc jsem však byl spokojený s hereckým obsazením. Přestože většina herců podala dost průměrné výkony, tak si se všemi nástrahami scénáře poradili celkem obstojně. Bernard Kates byl však nepřekonatelný. Jeho šílený vzhled a svítí doplňky oblečku (údajně ho měli chránit před mimozemšťany), no prostě paráda. Špatně si nevedl ani hlavní hrdina Sam Hennings. Andrea Roth a Holly Fields okouzlily svou krásou, ovšem lechtivých scén se od nich nedočkáme. Charles Band tak ve finále musel být určitě spokojený. No a vzhledem k tomu, že jsem už viděl dost jeho filmů, tak já taky. Přece jenom od něj žádné zázraky čekat nemůžeme. Na kiksy ve scénáři i nelogické prvky jsem si už tak nějak zvykl. Takže je nějak neřeším. Pobavil jsem se a to je hlavní.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat