0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 2. 2015

Las afueras de la ciudad, En (2012)


Dvě sestry z Chile to neměly jednoduché již od samotného narození. Od otce se jim dostalo jen psychického teroru a znásilňování. Teď se jim konečně podařilo dostat na svobodu, ale v patách mají poskoky drogového bosse, kteří s nimi rozhodně nehodlají jednat v rukavičkách.

Sestry Ana a Anny za celý svůj život nepoznaly co je to vlídnost a rodinné štěstí. Již od narození žijí se svým hrubiánským otcem ve zchátralém domku a mlčky musejí kromě hladovění snášet i jeho fyzické a psychické týrání. Navíc když byly malé, zabil otec jejich matku a tak své sexuální choutky si ukájel právě na nich. Z čehož se jedné z nich narodil mentálně zaostalý a znetvořený Manuel. Když jednoho dne Felipe zabije dva policisty a následně je zatčen, obě dívky společně s Manuelem utečou a konečně si chtějí užít nabitou svobodu. Jenomže tu jim rozhodně nechce dopřát otcův šéf, drogový boss Costello, který potřebuje zjistit, kde jejich otec schoval velkou zásilku drog. Proto za nimi vyšle své poskoky, aby z nich vypáčili všechno, co o tom vědí.



Český název: Hluboko v lesích
Režie: Patricio Valladares
Rok výroby: 2012
Délka: 97 min
Země: Chile
Alternativní název: Hidden in the Woods

Hrají:
Siboney Lo…(Ana)
Carolina Escobar…(Anny)
José Hernandez…(Manuel)
François Soto…(Costello)
Daniel Antivilo…(Felipe)
…a další

Chilský exploitation měl všechny předpoklady k tomu, že by mohl uspokojit mé choutky – zvláště poté co jsem si přečetl průvodní text k filmu. Jejich snímky jsou pro mne zatím docela velkou neznámou a začátek nevypadal vůbec zle. Špinavé venkovské prostředí, krutý tatík, který se s ničím nepáral a dvě ubohé dívenky vydané mu napospas. Atmosféra v tu chvíli nabrala opravdu zajímavé obrátky a přestože se mi některé scény hnusily (nemám rád pedofily), tak jsem jen nevěřícně hledět na to, co se odehrávalo na mém monitoru. Brutalita se začala stupňovat, přišlo znásilnění, nechutný porod a výsledek incestu. Tohle všechno bylo ještě v pořádku, ale již s masakrem dvou policistů jsem začal cítit ve vzduchu průser. Protože způsob jakým to kameraman snímal, byl opravdu nedobrý a to ani nemluvím o tom, že logika začínala dostávat řádně na frak. To jsem však ještě netušil, jakým rozpačitým směrem se bude ubírat zbytek filmu. 



Obě sestry se pokoušely vypořádat se svými útrapami po svém. Jedna začala šlapat, druhá dřepěla v lese a hlídala postiženého syna. V těchto chvílích přišla na řadu i humorná část filmu, tedy alespoň mě to tak připadalo. Sice z toho pořád sálala ona špinavost a surovost ze začátku, ale drsné podmínky k provozování prostituce i následný masakr dvou nadržených turistů byl spíše srandovní, než abych tomu přikládat větší váhu. Přimícháním kanibalismu tomu totiž nasadili opravdu korunu. Kdyby to bylo alespoň zajímavě natočené, jenže to by museli vyměnit jak kameramana, tak i střihače. Co ti dva předváděli, to nemělo obdobu. Místo aby pomáhali vytvořit pořádnou atmosféru, která zdobila úplný začátek, tak začali celkovou kvalitu filmu spíše potápět na samotné dno.


Důkazem toho budiž příjezd trojice mafiánů, kteří objevili naši rodinku v lese. V tu chvíli jsem si připadal jako na vystoupení ochotnického divadla, které natáčí úplná amatér na ruční kameru. Následná honička v lese a postupná eliminace mi totiž sebraly i zbytek iluzí, že bych se mohl dočkat ještě výraznějšího zlepšení. Spíše se mi film začal stále více hnusit. Bohužel mé očekávání bylo mnohem větší, než mi byl režisér Valladares schopen nabídnout. Docela hledím, že si troufá natočit remake. Jediné co snese přísnější měřítko je výběr obou hereček do hlavních rolí. Jejich postavy byly skutečně skvostné (muži jistě ocení), což se však bohužel už nedá říct o jejich hereckém nadání. První polovina filmu byla opravdu dobrá a jen díky ní dám průměrné hodnocení. Zbytek by si totiž zasloužil odpad.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat