0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 2. 2015

Bear (2010)


Medvědí odplata dokáže být pěkně krutá, ale i pěkně nudná.

Bratři Nick a Sam jedou společně se svými partnerkami na oslavu narozenin. Nedávají však pozor na řízení, sjedou z hlavní cesty a píchnou pneumatiku. Začnou obviňovat jeden druhého, aby toho nebylo málo, tak při výměně pneumatiky hluk přiláká mládě grizzlyho. Všichni zpanikaří a Sam jej v záchvatu zuřivosti zastřelí. Tím však jejich problémy nekončí, spíše právě začínají. Znenadání se totiž na scéně objeví dospělý medvědí samec, který touží po odplatě. Začíná tak další zoufalý boj o holé přežití. 



Český název: Medvědí msta
Režie: John Rebel
Rok výroby: 2010
Délka: 78 min
Země: USA

Hrají:
Brendan Michael Coughlin…(Nick)
Patrick Scott Lewis…(Sam)
Mary Alexandra Stiefvater…(Liz)
Katie Lowes…(Christine)



Zvířecí horory mám velice rád, ale je pravdou, že těch s medvědem v „hlavní roli“ jsem moc neviděl. Měl jsem však smůlu, že jsem si vybral zrovna film Johna Rebela, který jak vidno není zrovna nejlepší režisér. Byla to jeho prvotina, takže jsem absolutně netušil, do čeho jdu. U zvířecích ataků jsem většinou zvyklý na počítačově upravené triky, ale on se rozhodl natáčet s živým zvířetem, což mu samozřejmě počítám k dobru, bohužel to byl hlavní aspekt nepříliš záživné podívané. Medvěd sice vzbuzoval respekt, ale ve scénách kdy demoloval auto, nebo chodil výhružně okolo něj, spíše vypadaly jako by si chtěl hrát.

Navíc ani samotná atmosféra nebyla zrovna nervy drásající, protože ječící a hlavně nesympatické postavy mi začaly velmi rychle lézt krkem a jediný slibný moment nastal ve chvíli, kdy se rozhodly schovat v děravé rouře. Zmatená kamera rovněž nepřidala na kvalitě a nepřehledný střih jakbysmet. V tu chvíli jsem začal vážně uvažovat nad vypnutím filmu, protože jsem se prostě začal nudit. Zvláště když místo toužebného masakru se dostavila chvíle pro dramatičnost. Scénárista se snažil vyplnit mezery mezi jednotlivými útoky rodinnými rozepřemi a tím to pohřbil už úplně.

Bear prostě nedokázal i přes docela krátkou stopáž nabídnout pořádnou dávku napětí a nejvíce ze všeho mě iritovali ty stále dokola opakující se záběry. Jediný důvod, proč tomu nevlepím rovnou odpad, bylo těch několik dobrých momentů, které se tu objevili. Bohužel ani ty nestačí alespoň na průměrné hodnocení. O hereckých výkon už není ani potřeba se bavit, protože to neustálé ječení a nezáživné dialogy za umění nepovažuju. Škoda ztraceného času, který jsem tomuto filmu věnoval.


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat