0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

10. 2. 2015

Adolfo de Jesús Constanzo


Obřadní rituály, voodoo, drogy s tím vším byl Adolfo spojován. V Mexiku ještě dnes při vyslovení jeho jména mnohým přeběhne mráz po zádech.

Narodil se 1. listopadu 1962 v Miami na Floridě ovdovělé teprve patnáctileté kubánské imigrantce. Ta se však s ním ještě coby novorozencem přestěhovala do San Juanu v Portoriku. Kde se podruhé vdala a nechala svého prvorozeného syna pokřtít. Z malého Adolfa se stal řádný katolík a začal sloužit v místním kostele jako ministrant. Jeho matka (Delia Aurora González) začala podnikat krátké výlety na Haiti, kde se stala členkou Palo mayombe a hlavně vyznavačkou voodoo. Od té doby se začali mít sousedé před Aurorou a jejím devítiletým synem na pozoru. Považovali jí za čarodějnici, přestože jí to nějak nemohli dokázat. Avšak pokaždé když se s ní dostal někdo do sporu, objevila se druhý den na zápraží jejich domu bezhlavá koza, nebo slepice. Roku 1972 se rodina přestěhovala zpět do Miami, ale nevlastní otec o rok později zemřel. Zanechal však své ženě a dvěma dětem docela slušnou finanční hotovost. Aurora se však brzy znovu vdala, porodila třetí dítě (s každým mužem měla jedno) a od té chvíle započal Adolfův pád na dno společnosti.


Jeho nový nevlastní otec měl co do činění s prodejem drog a okultismem. Adolfo i jeho matka byli několikrát zatčeni za drobné krádeže a vandalismus. V roce 1976 byl dán do „učení“ Palo mayombe, kde byl zasvěcen do tajemných rituálů voodoo. Během toho se mu sice podařilo vystudovat střední školu, ale byl hned následně vyloučen z prvního ročníku na vysoké. Přibližně v tu samou dobu začala údajně matka pozorovat jeho „psychické schopnosti“ předvídat budoucnost – prý dokázal předpovědět atentát na Ronalda Reagana. Tyto schopnosti se však nedařily provádět na sobě samém. I díky tomu byl v roce 1981 dvakrát chycen při krádeži (jednou se pokusil ukrást motorovou pilu). Navíc začal pociťovat bisexuální sklony a stále častěji měl poměr převážně s muži. Jeden z jeho milenců ho vzal roku 1983 do nechvalně proslulé čtvrti Zona Rosa v Mexico City. Kde se nějakou dobu živil věštěním z tarotových karet.

Zde se také setkává se svými prvními učedníky Martínem Quintanou Rodríguezem a Omarou Chewe Oreu Ochou, kteří se zároveň stávají i jeho milenci. Následně se na chvíli vrací zpět do Miami, ale hned následujícího roku 1984 se natrvalo vrátí do Mexika ke svým učedníkům. Začnou společně bydlet, shánět další následovníky (mezi nimi je i homosexuální psychopat Jorge Montes) a společně rozjíždět svůj byznys. Kromě vykládání karet začínají provádět i obřadní rituály, při nichž obětovávali kromě kuřat, kohoutů či koz i hady, zebry či lvíčata. Díky tomu si získal řadu vlivných přátel. Mezi jeho klienty patřili drogoví dealeři, jejich bossové, nájemní zabijáci a dokonce i politici. Jeho služby samozřejmě nebyly zadarmo: ( údajně měl 31 stálých zákazníků, kteří byli ochotni za rituální obřad zaplatit i 4500 dolarů. Za kohouty si účtoval $ 6, kozu za $ 30, hada škrtiče - hroznýše královského $ 450, za dospělé zebry $ 1100 a africké lvíčata až $ 3100 za jedno. Tyto rituály „očištění“ jak jim sám říkal, přilákali samozřejmě i mexickou smetánku. Jeho popularita rostla a on získal příznivce i mezi zkorumpovanými vysoce postavenými policisty. Ti ho naučili jak správně chodit v nelegálním obchodu s narkotiky.

Začal pracovat pro kartely, kdy jim díky svým „věšteckým schopnostem“ pomáhal plánovat dodávky drog. Sliboval jim „neviditelnost“ při jejich nekalých kšeftech a díky vysoké zkorumpovanosti v zemi mu to často vycházelo. Samozřejmě, že to byl všechno nesmysl, ale procházelo mu to. Bohatí klienti však si však kladli mnohem větší nároky, nežli spodina společnosti a tak Constanzo přišel s novým způsobem provádění rituálů. Společně se svými učedníky začal objíždět hřbitovy, kradl lidské ostatky a založil vlastní kult Nganga. Začali se k němu přidávat další členové z řad lékařů, šarlatánů, transvestitů a vrahů. Mnozí z nich jej začali považovat za poloboha. Brzy do jeho spolku vstoupili i čtyři vysoce postavení policisté: mezi nimi kupříkladu Salvador Garcia, který měl na starosti boj s narkotiky, nebo Florentino Ventura, který pracoval pro mexickou pobočku Interpolu. Ten jej taky seznámil s jedním z nejvlivnějších bossů drogového kartelu Calzadasem.


Vraždění začíná:
Adolfo a jeho lidé pro něj začali pracovat. Díky svému šarmu a známostem začal dominovat na drogovém trhu. Získal řadu lukrativních kšeftů a začal dohánět konkurenci k šílenství. Jednou se mu dokonce podařilo podvést prodejce kokainu v Guadalajaře a díky svým kontaktům se mu podařilo jeho skrýš prodat za 100 000 dolarů bez jeho vědomí. Jeho majetek rostl a on si začal žít na vysoké noze. Za 60 000 dolarů si koupil krásný byt v Mexico City, nebo několik luxusních automobilů (jeden Mercedes Benz za 80 000 dolarů). Constanzo a jeho kult Nganga si našli novou zábavu. Rozhodli se, že k uspokojení svého božstva již nestačí pouhé kosti a tak začali s lidskými obětmi. V okolí Mexico City se během následujících let našlo více než dvacet zmrzačených lidských těl. Většina vražd je dobře zdokumentovaných, ale dodnes mexické úřady neznají přesný počet obětí. Mezi nimi byli i někteří drogoví dealeři a jejich bossové. Roku 1987 si Constanzo totiž stále více připisoval zásluhy na vydařených obchodech a chtěl se stát plnohodnotným obchodním partnerem Calzady. Byl však odmítnut. 30. dubna Guillermo Calzada a šest členů jeho rodiny záhadně zmizelo. O den později našla policie v jeho kanceláři známky podivného rituálu, který se zde odehrál. Za dalších šest dní bylo nalezeno na břehu řeky Zumpango sedm mrtvol. Na sobě nesly stopy sadistického mučení. Chyběli jim prsty, uši, pohlavní orgány a srdce. Jedné z obětí chyběla dokonce páteř a dalším dvěma jejich mozky. Constanzo jimi údajně nakrmil své božstvo.

V červenci 1987 Salvador Garcia seznamuje Adolfa s bossy jiného kartelu, bratry Hernandezovými. Na konci měsíce se stěhuje do Matamoros na americko-mexických hranicích. Zde se setkává s dvaadvacetiletou Sarou Aldrete, se kterou začne mít milenecký poměr, přestože ona má vztah s pašerákem drog Gilberto Sosou. Nejvíce se mu líbí, že Sara má narozeniny ve stejný den jako jeho matka (6. září). Sara však brzy podléhá a zcela se ponoří do okultního světa, který ji Adolfo nabídl. Brzy se také stává Madrinou (matkou čarodějnic), která ještě vylepšuje způsoby mučení. Díky tomu se stávají obřadní rituály ještě brutálnější a propracovanější. Následně se celý kult odstěhuje na Rancho Santa Elena (dům v poušti), který kromě rituálních vražd používal i jako jedno obrovské skladiště kokainu a marihuany. 28. května nechal na ranči zastřelit drogového dealera Hectora de la Fuenteho a farmáře  Moisese Castilla. Jejich obětování však bylo pro Constanzu zklamáním. Své božstvo neuspokojil a tak se vydal do Mexico City, kde nechal doslova rozsekat transvestitu Ramona Esquivela. Jeho ostatky pak nechal rozvěsit po ulici. Štěstí ho neupustilo ani v červnu téhož roku, když na jeden z jeho domů zaútočila policie a zabavila v něm velké množství drog a okultních předmětů.

12. srpna byl unesen Ovidio Hernandez a jeho dvouletý syn konkurenčním drogovým gangem. Adolfo byl požádán rodinou o pomoc. Tu noc byla na Rancho Santa Elena provedena další lidská oběť a rukojmí byli ze strachu 13. srpna propuštěni bez jakéhokoliv zranění. Constanzo si nárokoval veškeré zásluhy a nikdo proti tomu nic nenamítal. Jeho popularita ještě více vzrostla. 13. září spáchal Florentino Ventura sebevraždu Mexico City, před kterou nemilosrdně zastřelil svou manželku i nejmenovaného rodinného přítele. Adolfo to však přešel bez povšimnutí. V listopadu 1988 nechal Constanzo obětovat svého žáka Jorge Gomeze, který byl klanem obviněn, že šňupe kokain. Adolfo přísně zakazoval svým lidem užívání jakékoliv drogy. Ty sloužili výhradně k obchodování. O měsíc později se Ovidio Hernandez stal plnohodnotným členem kultu Nganga. Někdy došlo při rituálních vraždách k nečekaným událostem. 14. února 1989 byl na Rancho Santa Elena umučen konkurenční pašerák drog Ezequiel Luna. Na obřad se dostavili „bez pozvání“ dva dealeři drog Ruben Garza a Ernesto Diaz, kteří za svou opovážlivost zaplatili rovněž životem. 25. února neměl Adolfo zrovna svůj den a tak žádal další oběť. Jenže zrovna nebyla po ruce žádná a tak se Ovidio Hernandez nabídl, že jí sežene. Zanedlouho poté dovlekl na ranč svého teprve čtrnáctiletého synovce Jose Garciu.


Osudová vražda:
13. března 1989 provedl Adolfo další rituální vraždu, ale nebyl s výsledkem spokojený. Jeho oběť po celou dobu mučení křičela a prosila o slitování, až jej to znechutilo. Přikázal svým učedníkům, aby mu obstarali novou „kořist“. Ti unesli z jednoho salónu v Matamoros jedenadvacetiletého Marka Kilroye. Následně jej obětovali a konečně utišili své božstvo. Následující obětí se stal bývalý přítel Sary Gilberto Sosa. Ale Markovo zmizení, znamenalo začátek konce Constanzovy rodiny. Kilroy byl populární studen medicíny, kterého měli všichni rádi. Byl sice transvestita, ale jeho rodina a přátelé tlačili na texaské politiky, aby spustili vlastní (americké pátrání), jelikož všichni moc dobře znali, jak to v Mexiku chodí. Tamní policie pohřešované lidi ani nehledala. Koncem března byly mexické státní orgány donuceny nastartovat protidrogovou kampaň. Začali pravidelně provádět zátahy na drogové pašeráky a dealery. 1. dubna byl obětován bývalý policista Victor Sauceda a Constanzo rozhodl, že nyní jsou pod ochranou bohů a musí převést přes hranice půl tuny marihuany. Jeho lidem se to skutečně povedlo. 9. dubna se vracel Serafin Hernandez z Brownsville v Texasu, kde měl schůzku s Constanzem. Ignoroval policejní zátaras a chtěl pokračovat v jízdě. Byl přesvědčen o své „nedotknutelnosti“, ale policisté jej zatkli a odvezli do Matamoros na místo, kde se měl setkat s lidmi ze sekty. Na místě byl zatčen i David Martinez. Následně všichni odjeli na Rancho Santa Elena, kde proběhla policejní razie. Byli zatčeni Elio Hernandez a Sergio Martinez, následně je policisté dlouho vyslýchali. V objektu byl dále nalezen sklad marihuany a střelných zbraní. Při výslechu vyšetřovatelům doslova tuhla krev v žilách, když slyšeli příběhy plné černé magie, mučení a lidských obětí. Na druhý den se proto vrátili na ranč a udělali důkladnou prohlídku celého pozemku. Z páchnoucího obětiště Ngangy se jim udělalo doslova špatně. Nalezli tam kromě nádob překypujících krví i mrtvé kočky, pavouky, štíry, jelení parohy a dokonce lidský mozek. Zatčení členové kultu prozradili, kde se nachází jejich soukromý hřbitov a po důkladné razii, objevili patnáct zmrzačených mrtvol. Kromě tří těl byly identifikovány všechny oběti. Byly mezi nimi i těla Marka Kilroye a dvou bývalých policistů Joaquina Manzy a Miguela Garcii.

Hon začíná:
Dopadení Constanza a zbylých členů gangu se stalo prioritou číslo jedna. 17. dubna byla provedena policejní razie v dalším ze známých útočišť a to v luxusním domě u Atizapan. Policisté tam našli množství homosexuální pornografie a skrytou rituální komoru. Hrůzné objevy v Rancho Santa Elena spustili obrovskou mediální „kampaň“. Snad ze všech koutů Ameriky se ozývali svědkové, že hledaného Constanza viděli. Ten se však již tajně vrátil do Mexico City. Kde se skrýval v jednom malém bytě společně se Sarou Aldrete a dalšími třemi učedníky. 2. května se Sara rozhodla, že se pokusí zachránit alespoň sama sebe. Tajně vyhodila na chodník papírek se vzkazem. Bylo na něm napsáno, aby osoba co jej najde, kontaktovala policii – v této budově se nachází, ti které hledají. Dejte jim adresu a řekněte, že se ukrývají ve čtvrtém patře. Jako rukojmí drží jednu ženu. Dopis skutečně někdo našel, ale kolemjdoucí dopis zmačkal, protože si myslel, že jde o vtip.

6. května zavolali na policii sousedé, které obtěžovalo hlasité vulgární vyjadřování ze sousedního bytu. Jakmile policisté dorazili na místo, zahájil Constanzo palbu ze své Uzi. Následovala čtyřiceti pětiminutová přestřelka, při které byl jako zázrakem postřelen jen jeden policista. Když si Adolfo uvědomil, že není úniku, podal svou zbraň jednomu ze členů kultu (Alvaro de Leon Valdez byl profesionální zabiják) a řekl, aby ho a jeho milence Martína Quintana Rodrígueze zastřelil. Nechtěl jít v žádném případě do vězení. „El Duby“ Valdez jeho přání splnil, ale udělal to teprve poté, co jej Adolfo několikrát uhodil do obličeje a pohrozil mu, že skončí jeho duše v pekle, pokud to neudělá. Constanzo a Quintana byli už mrtví, když do bytu vrazila policie.



Soud:
Dohromady bylo zatčeno a odsouzeno čtrnáct členů kultu. Byli obžalování z vícenásobné vraždy, nelegálního držení zbraní a narkotik, spiknutí a maření spravedlnosti. 30. srpna 1990 byl Alvaro de Leon Valdez odsouzen k 30 letům vězení za vraždu Constanza a Quintana. Juan Fragosa a Jorge Montes byli odsouzeni za vraždu Ramona Esquivela k 35 letům vězení. Omar Orea měl být souzen za tutéž vraždu, ale mezitím umřel na AIDS. Sara Aldrete byla zproštěna obvinění z vraždy Constanza, ale dostala šest let za spolčení s kultem. Následné vyšetřování a přibývající důkazy a výpovědi však ukázaly, kým ve skutečnosti byla. Za všechny vraždy, které spáchala, dostala dalších šedesát let navíc. Elio Hernandez a Serafin Hernandez dostali rovněž šedesát let.

Policie si však dosud není jistá, jaké je finální číslo obětí. Podle některých policejních důstojníků byl Constanzo a jeho klan zodpovědný za každou rituální vraždu, kterou se za poslední roky nepodařilo objasnit. To však nebyla pravda. Navíc v červnu 1989 měla sestra mrtvého Martina Quintana prohlásit, že Constanzova první Madrina (matka čarodějnic, nejvyšší čarodějnice), jenž nahradila Sara Aldrete je stále na svobodě a dále šíří jejich poselství a černou magii v Guadalajaře. Něco podobného měl prohlásit ještě před svou smrtí i Omar Orea, který tvrdil, že mnoho učedníků nebylo dopadeno a ti i nadále šíří jejich „náboženství“ Ngangu. Jeden z chrámů se měl nacházet v Monterrey.

Zdroj: wikipedia

Na fotkách:
1) Constanzo_a_Ochoa
2) mrtvý Constanzo a Quintana
3) důkazy z Matamoros


Zdroj obrázků:
http://murderpedia.org

Žádné komentáře:

Okomentovat