0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 1. 2015

Wolves (2014)


Odpovědi na své otázky hledej v Lupine Ridge!

Cayden je milý a úspěšný student, kterého ovšem stále častěji trápí děsivé noční můry. Jednoho dne se však všechno změní. Postihne to nezvladatelný vztek, který nejprve odnese jeho protihráč a následně i přítelkyně. Když se opět dostane do normálu, zjistí, že je celý od krve a jeho rodiče leží v ratolišti vlastní krve. Ze dne na den se tak stane psancem, prchající před zákonem. Zmatený mladík si stále více uvědomuje, že je z něj lykantrop, který nezvládá svou nadlidskou sílu a chování. Vše se změní poté, co se setká s podivným Joem, který ho pošle do vzdáleného městečka Lupine Ridge, aby tam hledal odpovědi na své otázky. Cayden tam nalézá sobě podobné, ale ne všichni jsou z jeho příjezdu nadšeni. Kromě nové lásky tu na něj čeká boj o holé přežití.



Režie: David Hayter
Rok výroby: 2014
Délka: 91 min
Země: Kanada / Francie

Hrají:
Lucas Till…(Cayden Richards)
Jason Momoa…(Connor)
Merritt Patterson…(Angelina Timmins)
Stephen McHattie…(John Tollerman)
John Pyper-Ferguson…(Joe)
…a další

Někteří tento film přirovnávají k hloupoučké romantické sérii Twilight, prý mají podobné rysy, ale já s tímhle tvrzením zas až tolik nesouhlasím. Samozřejmě si nelze nevšimnout, že cílovou skupinou byli opět hlavně teenageři a jejich obrovská obliba v metrosexuálních hercích, jejich plakáty zdobící nejeden pokojíček mladých dívek a to že láska vždy musí zvítězit nad vším ostatním, ale tady se naštěstí nepromenádovali žádní polonazí hošani v riflích a nekapal jim gel z načesaných palic. Je sice pravda, že ani zde si tvůrci neodpustili trochu té romantiky, ale vše se drželo v rámci přijatelnosti. 



Tady šlo hlavně o to, zda si hlavní hrdina získá divácké sympatie, nebo nikoliv. Bohužel do hlavní role měl být vybrán někdo jiný, protože ať se Lucas Till snažil vypadat sebedrsněji, moc mu to nešlo. Jeho přechod z vystrašeného a zmateného hocha na ultra drsného vlkodlaka mu neuvěřil snad nikdo. Hlavní slabinu vidím v celém jeho hereckém projevu, ale naštěstí tu byli i jiní. Jeho protivník Jason Momoa byl na úplně jiném levelu a hlavně díky němu se film alespoň přiblížil průměru. Tenhle chlapík s démonickým pohledem a divokou visáží byl hlavním tahounem jinak ne příliš záživného scénáře. Jen je mi líto, že se více neprojevil Stephen McHattie, kterému to ovšem nedovolila jeho postava.


Samotný scénář byl místy skutečně kýčovitý a držel se osvědčené a hlavně již provařené šablony. Jenže největší průser byl v samotných maskách vlkodlaků (i samotných efektech), které vypadaly hrozně. Nějaké ty salta ve vzduchu a máchání rukama už dneska nikoho neohromí. U podobně laděných filmů se člověk těší na pořádný masakr, gore a hlavně na proměnu ve vlkodlaka. Jenže to všechno tu bylo dost jalové. Teprve s koncem se dostavilo mírné zlepšení, protože se vše důležité konečně neodehrávalo mimo kameru či to nebylo narušeno náhlým trhnutím kameramana. Popravdě by tomuto filmu slušelo spíše zařazení hororová komedie, nežli akční horor. Pořádného napětí či nervy drásajících scén se tu totiž nedočkáme a jediné co snad trochu zaujme je ono páření vlkodlaků.

Wolves nejsou sice úplně marným filmem, ale záleží, s jakým očekáváním do něj půjdete. Sám za sebe tvrdím, že to úplná katastrofa nebyla a odpad si film nezaslouží, ale na průměr to taky není. Zvláště když se tu vyskytuje přemíra mého neoblíbeného „žánrového klišé“ v takové míře, že už to místy zavánělo dost velkou trapností. Na druhou stranu jsem tu našel i několik pasáží, které zas tak hrozné nebyly.


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat