0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

8. 1. 2015

Violent Shit (1989)

Již samotný název nás varuje, že tento amatérský počin za moc nestojí.

To si tahle Andreas Schnaas řekl, že by nebylo od věci natočit nějaký ten filmeček pro pobavení přátel a tak řekl skupině svých vyhulených kamarádů a kamarádek, že jeden den místo chlastání v hospodě zajdou do lesa a natočí tam amatérskou parodii na masové vrahy. 



Režie: Andreas Schnaas
Rok výroby: 1989
Délka: 75 min
Země: Západní Německo

Hrají:
Andreas Schnaas…(Karl the Butcher)
Volker Mechter
Christian Biallas
Wolfgang Hinz
Bettina X.
…a další




Zřejmě to v jeho okolí zaznamenalo velký úspěch a tak se později vrhl na „režisérskou dráhu“ a svět obohatil o několik dalších filmů na podobné bázi. Mám ve své sbírce většinu jeho tvorby, ale dlouho jsem odolával své masochistické touze, abych si něco pustil. Většinou mi amatérské gore nedělá problém, zvláště když jsem hodně unavený a chce se mi spát, ale občas se mezi nimi najde i nějaký ten „klenot“. Zde to však rozhodně neplatilo.


Režisér se sám obsadil do hlavní role vraždícího psychopata, který v dětství zavraždil svou matku a po dvaceti letech dostal příležitost dostat se na svobodu. Karl jak se postava jmenuje, využije nepozornost svých strážců a za pomocí sekáčku na maso z nich nadělá během chvilky fašírku. Následně se jen tak toulá po okolí a zabíjí každého, kdo se mu připlete do cesty. Děj je vskutku velmi prostoduchý, stejně jako všechno ostatní, co se tu objeví. Herecké výkony jsou mizerné, stejně jako kvalita obrazu. Kameraman jako by měl místy epileptický záchvat, nebo se marně pokoušel zakrýt slabé gore, které nám tu bylo nabídnuto. Atmosféra tím pádem byla dost chabá, protože napětí se tu neobjevilo ani na okamžik – což u splácaných scén, ve kterých se povětšinu času jen zabijí, nebo nudně kecá (většina dialogů je stejně nesrozumitelná) dalo očekávat.


Jediné co mě trochu pobavilo, byla Karlova náruživost při zabíjení. Tu někoho jen sekl do hlavy, tu jinému usekl genitálie, bradavku či celý trup. Celé to však vydalo dost směšně a podle toho budu přistupovat i k hodnocení. Nenašel jsem tu nic, kvůli čemu bych si to musel ještě někdy pustit znovu. A to má Violent Shit snad ještě dvě pokračování.


Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat