0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 1. 2015

Torment (2013)


Katharine Isabelle a její rodina budou muset v tomto kanadském „Home invasion“ bojovat o holé přežití…

Novomanželé Morganovi chtějí začít nový krásný život a tak se odstěhují na venkov. Coryho malý syn Liam však nemá svou novou matku zrovna v oblibě a tak svému otci přidělává spíše starosti. To však ještě nikdo z nich netuší, čím si budou muset brzy všichni projít. Hned po příjezdu totiž zjistí, že se do jejich domu někdo vloupal a nějakou dobu tam žil. Cory kontaktuje policii, ale ta ho odbyte s tím, aby dům pořádně zabezpečil a nedělal si s tím starosti. Problémy však nastanou hned první noc, když Liam zmizí a manželskou dvojici začne terorizovat psychopatická rodina ze sousedství. 



Český název: Trýzeň
Režie: Jordan Barker
Rok výroby: 2013
Délka: 80 min
Země: Kanada

Hrají:
Robin Dunne…(Cory Morgan)
Katharine Isabelle…(Sarah Morgan)
Peter DaCunha…(Liam Morgan)
Stephen McHattie…(Policista Hawkings)
Amy Forsyth…(Mary Bronson)
…a další

Poslední dobou se vážně roztrhl pytel s filmy označenými jako „Home invasion“ a jen málokterý z nich mě dokáže zaujmout něčím novým. Tento film však mezi ně bohužel nepatří. Kanaďané se drželi zuby nehty osvědčené šablony a jediné co jim můžu přičíst k dobru, byla docela krátká stopáž. Kromě úvodního masakru totiž přichází dost nezáživná půlhodina, za kterou by si Jordan Barker zasloužil nafackovat. Tedy především dvojice scénáristů. Nezáživné dialogy a ještě topornější herecké výkony všech zúčastněných mě začali pěkně nudit a jediné co alespoň trošku zaujalo, byla scéna ze sprchy. 



Teprve s příchodem noci se zlepšila i atmosféra, ale i tak se žádná nervy drásající podívaná nekonala. Očekávání bylo mnohem větší, než mi nakonec tahle hodně průměrná podívaná byla schopná nabídnout. Postavy se chovaly opět debilně, dělaly zase ty samé chyby a špatná rozhodnutí jako v jiných filmech a psychopati jaksi vyměkli již po úvodních mordech. Jako by všechnu představivost již vyčerpali, nebo všechen rozpočet padl na honorář Katharine Isabelle. Ta jediná si zaslouží přísnější měřítko, ale i tak se mi zdá, že poslední dobou z nouze přijímá dost podřadné role (na její talent).


Herecké výkony zbytku osazenstva však byli prachbídné a nejvíc mě sral ten malý fakan. Neskutečně mě svrběla ruka a měl jsem chuť vytrhnout ty zahradnické nůžky a vrazit mu je do hlavy. Největší zklamání jsem však pocítil z maskovaných psychopatů. Což o to, rodinka pomatenců není nikdy na škodu, zvláště když svoje ksichty schovávají v maskách plyšových zvířátek, ale kromě té Svině (pardon ženy s prasečí hlavou) se na nějakou pořádnou show taky nikdo z nich nezmohl. Žádné praskání kostí, gore scény či pořádné stříkání krve – jen usmolené mučení elektrickým proudem a mlácení šutrem do hlavy. Musel jsem tak spokojit alespoň s psychologickou stránkou prostřední části, která zas až tak špatná nebyla. Přece jenom se jim podařilo vyždímat alespoň trochu toho napětí.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat