0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 12. 2014

Gojira tai Mosura tai Mekagojira: Tokyo S.O.S. (2003)


Tentokrát vsadili tvůrci na city a myslím si, že jim to přineslo kýžené ovoce.

Po poslední bitvě zůstala Mekagojira (Kiryu) mimo provoz. Gojira skončila sice na dně moře, ale zklikvidovat se jí nepovedlo. Vědec Yoshito Chujo dostane za úkol Kiryu co nejrychleji opravit, ale její nejděsivější zbraň „Absolute Zero“ je nenávratně zničena. Aby toho nebylo málo, dostane japonská vláda varování od Shobijin, aby neprodleně vrátili kosti původní Gojiry do moře, jinak božská Mosura vyhlásí lidstvu válku. Na oplátku nabízí svou ochranu Japonska před dalšími útoky obávaného monstra. Ta však rozhodně nehodlá čekat, než se obě strany dohodnou a opět se vynoří z hlubin Tichého oceánu a začne demolovat Tokio. Mosura se proto vydává do boje, zatímco se na ostrově Infant narodí její potomstvo. Jenomže tentokrát je Gojira nad její síly a tak vládě nezbývá nic jiného než poslat do boje poškozenou Kiryu. 

26. 12. 2014

Gojira tai Mekagojira (2002)


Nebyla jediná svého druhu…

Uběhlo dlouhých 45 let od útoku Gojiry. Japonské obyvatelstvo se již vzpamatovalo z hrůzy, kterou tehdy toto monstrum rozpoutalo, ale nyní se z hlubin vynořila další Gojira. Armáda na ní použila nové technologie, které se osvědčily v boji s jinými netvory, jenž rovněž zaútočili na Japonsko, ale bez viditelného úspěchu. Navíc při akci zemře několik vojáků. Obětním beránkem se stává poručík Akane, která je dočasně suspendována. Vědci přichází s šíleným nápadem, který jim má dopomoci zrealizovat Tokumitsu Yuhara. Hodlají vytvořit biomechanického robota Mekagojiru (kterou pojmenují Kiryu) z kostry a DNA původní Gojiry. Poté co je celý projekt zrealizován, vyzbrojí Kiryu novou zbraní „Absolute Zero“, který má zmrazit Gojiru a rozprášit jí na atomy. Hlavním pilotem, který bude ovládat Kiryu se stává Akane, která prahne po pomstě. Brzy však nastanou první komplikace.

25. 12. 2014

Gojira, Mosura, Kingu Gidora: Daikaiju sokogeki (2001)


Před dávnými časy ochraňovali Japonsko tři Strážci. Dokáží však tyto starodávné monstra porazit rozzuřenou Gojiru?

V japonských vodách se ztratí jaderná ponorka a admirál Tachibana po ní vyhlásí pátrání. Po nalezení trosek na dně oceánu je jasné, že její potopení musí mít na svědomí Gojira. Monstrum, které před 50 roky téměř zničilo Tokio a totéž nedávno zopakovalo v New Yorku. Vládní úředníci toto tvrzení neakceptují, protože návrat Gojiry považují jen za obyčejnou báchorku, ale brzy se ukáže, jak šeredně se mýlili. Podle profesora Isayamy se v Gojiře usídlily duše obětí 2. Světové války, které se chtějí Japonsku pomstít. Isayama se dále snaží prostřednictvím reportérky Yuri světu sdělit starou legendu o strážných monstrech, které v minulosti ochraňovali Japonsko (Baragon, Mosura a Kingu Gidora). Dokáží však zastavit rozzuřenou Gojiru dříve, než jej celé zničí? 

24. 12. 2014

Gojira tai Megagirasu: Ji shometsu sakusen (2000)


Jak vymazat Gojiru z povrchu zemského jednou provždy? No rozhodně to nebudou mít Japonci vůbec jednoduché, ale jejich představivost nezná mezí.

Tokio bylo zničeno a hlavním městem Japonska se stává Osaka. Vládní úřednici poučeni z chyb se rozhodli, že se vzdají jaderné energie a začnou používat čistou plazmatickou energii. Poté nechali zbudovat speciální útvar  G-Graspers, ve kterém se snaží vědci vynalézt prostředek, jímž by se Gojiry zbavili jednou provždy. Teprve roku 2001 se jim to povede. Sestrojili experimentální vesmírnou družici, na kterou umístili „Dimension Tide“, zbraň která dokáže vystřelovat červí díry. Při zkušebním testu zaznamenají výborný výsledek, ale nikdo z nich si nevšimne, že vzniklou červí dírou se na Zemi dostalo vejce prehistorické vážky, které skončí v tokijské kanalizaci. Brzy je Japonsko doslova zaplaveno velkými vážkami rodu Meganula, které jsou však jen nebezpečným předvojem. Zatímco armáda neúspěšně bojuje s Gojirou, jejich královna Megaguirus nabírá na síle.

21. 12. 2014

REC 4: Apocalipsis (2014)


Dlouho očekáváné vyvrcholení této série je zde, ale předem bych chtěl říct, že mě Jaume Balagueró tentokrát moc nepotěšil.

Do barcelonského obytného domu přichází čtyřčlenný speciální tým, aby zde rozmístil výbušniny, zničil tak jednou provždy všechny nakažené lidi uvnitř a zastavil nebezpečnou nákazu. Dva z nich jsou však napadeni a následně zneškodněni svými kolegy. Guzmán a Lucas dostanou rozkaz ihned opustit barák, ale uslyší volání o pomoc. Podaří se jim zachránit Ángelu, ale následně jsou všichni tři zadrženi a umístěni do karantény. Ocitají se na lodi, na které provádí tajný výzkum doktor Ricarte. Ten s nimi rozhodně nehodlá jednat v rukavičkách, protože v nich vidí potencionální přenašeče démonického viru a je rozhodnutý za každou cenu nalézt protilátku. Nastanou však nečekané problémy a většina lidí na palubě se nakazí nebezpečným virem. Začíná boj o čas a především o holý život.

17. 12. 2014

Gojira ni-sen mireniamu (1999)


Japonská odpověď na americkou Godzillu na sebe nenechala dlouho čekat.

Gojira se po dlouhé době vynoří opět z hlubin oceánu a začne pustošit vše, co jí přijde do cesty. Vědec Shinoda zakladatel GPN (The Godzilla Prediction Network) společně se svou malou dcerou Io zasvětil svůj život studiu legendárního monstra a teď má konečně příležitost Gojiru vidět pěkně zblízka. Jenomže Gojira jejich nadšení nesdílí a málem je to stojí život. V tu samou dobu objeví vládní vědci hluboko v Japonském příkopu mimozemskou loď. Chtějí jí vyzvednout napovrch a začít studovat. Jenomže mimozemská loď začne být najednou aktivní, vzlétne a následně přistane na Tokyo Opera City Tower. Ihned vzápětí se ukáže, že jsou odtamtud nelegálně stahována důležitá data a panika začne narůstat. Mimozemšťané totiž hodlají ovládnout Zemi, chtějí změnit atmosféru a ze všeho nejvíc je zajímá samotná Gojira. 

10. 12. 2014

Godzilla (1998)


Americký remake původní Gojiry se moc nepovedl.

Jaderné zkoušky v Tichomoří mají pro armádu cenné poznatky, ale to se už nedá říci o místní fauně. Radioaktivita zapříčí její nejrůznější mutace a lidstvo brzy na vlastní kůži pocítí tyto následky. Z hlubin oceánu se vynoří obří Godzilla, která začne ničit vše, co se jí postaví do cesty. Pro New York to však bude mít přímo katastrofický scénář, protože monstrum si jej vyhlédlo, jako místo svého uhnízdění. Téměř nezničitelný tvor znamená pro armádu velký problém a na pomoc tak musí přispěchat Niko Tatopoulos. Mladý vědec však zprvu nenachází u vládních činitelů pochopení, ale naštěstí se na scéně objeví francouzský vyšetřovatel  Philippe Roaché…

3. 12. 2014

Gojira VS Desutoroia (1995)


Celému lidstvu hrozí zánik. Gojira se začíná přehřívat a začíná souboj s časem.

Po zničení  Supesugojiry se Miki vrací na Birth Island, aby se podívala jak se má Gojira a její mládě, ale najde jen zničený a potápějící se ostrov. V tu samou dobu se v Hong Kongu vynořuje agresivní Gojira a započne její řádění, což způsobí smrt mnoha civilistů. Japonská organizace JSDF se snaží urychleně přijít na to, co zapříčinilo změnu chování a vzhledu  Gojiry a na pomoc přizve mladého vědce Kenichi Yamaneho. Ten přichází s děsivým podezřením, že když byl na Gojiru před léty použit Oxygen Destroyer došlo k mnoha vedlejším účinkům, se kterými nikdo tehdy nepočítal. Srdce Gojiry se začalo chovat jako „jaderný reaktor“, začíná se jí zvedat tělesná teplota a hrozí, že po dosažení 1200 stupňů Celsia dojde k ohromnému výbuchu, který zničí celou planetu Zemi. Je potřeba urychleně vyslat   Super-X III, který by dokázal Gojiru zmrazit. Jenže Oxygen Destroyer neměl vliv pouze na Gojiru, ale i na kolonii prekambrických organismů, které projdou několika fázemi mutace, až z nich vzejde obří Destoroyah, který rovněž představuje zkázu pro celé lidstvo.