0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 11. 2014

Skeleton Lake (2012)


Bankovní lupiči naruší teritorium veterána z Vietnamu a za tuto nerozvážnost zaplatí životem.

Šestice bankovních lupičů ukrade přes 3 miliony dolarů, ale všechno nejde podle plánu. Při útěku zabijí policistu, což je přinutí změnit domluvené místo vyzvednutí jejich spojky. Tím má být vzdálené letiště. Jenže nějakou dobu potrvá, než je tam vyzvedne letadlo a tak se rozhodnou přečkat v opuštěné chatě uprostřed lesů. Netrvá to však dlouho a nastanou další problémy. Dojde mezi nimi k hádce, kdo za všechno může a jeden z nich umírá. Navíc jim někdo ukradne auto a tak je jasné, že zde nejsou sami. Nikdo z nich netuší, že narušili teritorium psychicky narušeného veterána z Vietnamu, který nelítostně zabije každého, kdo na něj vstoupí.



Český název: Vražedný lov
Režie: Neil Mackay
Rok výroby: 2012
Délka: 85 min
Země: Kanada
Alternativní název: Battleground

Hrají:
Bryan Larkin…(Mitch)
Bob Cymbalski…(Texas)
Robert Nolan…(Logan)
Mark Munro…(Kowalski)
Hugh Lambe…(Lovec)
…a další



Kanada už řadu let šlape v hororovém žánru jen vodu a vytoužený břeh se jí stále více vzdaluje. Tu a tam sice přiletí nějaká ta povedená vlaštovka, ale většina jejich filmových „produktů“ za moc nestojí. A tento film je toho zdárným příkladem. Neil Mackay je zřejmě vášnivým fandou Ramba či Predátora a tak se rozhodl s milionovým rozpočtem natočit alespoň vzdáleně podobnou variaci na akční thriller s hororovým nádechem, která by dala divákovi vzpomenout na tyto staré kousky (tedy jen hodně okrajově). Díky tomu nám zde po lese pobíhal vyschlý stařík z Vietnamu, který rád lovil lidi ve svém revíru a s velkou radostí sbíral jejich lebky a sám si zašíval rány. Měl však obrovské štěstí, že proti němu stála bandička nesympatických a hlavně ne moc inteligentních bankovních lupičů.

Divák natěšen na další krvavou lesní vybíjenou si však moc nepochutná na připraveném scénáři, stejně jako na mizerných hereckých výkonech. Tu a tam zde sice narazíme na povedenou scénku či narafičenou past, ale jelikož děj nemá svižné tempo a už vůbec ne gradující atmosféru, tak se u tohoto podivného dobrodružství začne brzo nudit. Hlavně když musí místy přežvýkat špatné digitální efekty. Ne však všechny byli vyloženě hrozné a i tento fakt zachránil film od odpadního hodnocení. Je ovšem velká škoda, že se režisér neodvážil více experimentovat a nabídnout pořádná jatka, když mu to vyloženě v některých situacích nedělalo problém a nevypadalo to zas až tak špatně. Žel těchto momentů bylo opravdu poskrovnu.

Asi nejvíc mi vadilo to, že po celkem zajímavém začátku se tvůrci uchýlili k provařenému schématu a velké várce nelogických (nebo lépe řečeno směšných) situací, které mě poslední dobou už vážně iritují. To se vážně nikdo neumí ze samopalu trefit na dva metry? Navíc by mě zajímalo, jak se ten pošuk dostal k takovému arsenálu zbraní. No v Americe si je vlastně každý koupí na ulici, já zapomněl. Skeleton Lake není vyloženě ztrátou času, ale negativa tu vyhrávají na plné čáře. A o klišé v podobě docházení nábojů se už bavit nebudu vůbec. Tady se to stávalo až podezřele často a už to vážně nebylo ani směšné.


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat