0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 11. 2014

Ripper Man (1995)


Syn Chucka Norrise musí zastavit reinkarnovaného Jacka Rozparovače.

Bývalý policista Mike pracuje jako hypnotizér v jednom zapadlém nočním klubu. Dosud se nevyrovnal z události, při které zemřeli jeho kolegové i malý chlapec – což byl hlavní důvod, proč odložil policejní odznak, ztratil rodinu a stáhl se do ústraní. Po jednom vystoupení ho osloví jistý Charles Walkan, že by se rád nechal zhypnotizovat. Během hypnózy cizinec projde duševní proměnou a začne tvrdit, že právě on je reinkarnací Rozparovače. Vzhledem k tomu, že se v poslední době odehrálo v San Diegu několik vražd, rozhodne se Mike kontaktovat policii. Nejenom že se mu bývalí kolegové vysmějí, ale navíc se brzy stává sám hlavním podezřelým. Mike se proto rozhodne jednat na vlastní pěst, ale jeho protivník je vždy o krok před ním a mrtvých začne přibývat. 



Český název: Rozparovač
Režie: Phil Sears
Rok výroby: 1995
Délka: 89 min
Země: USA

Hrají:
Mike Norris…(Mike Lazo)
Timothy Bottoms…(Charles Walkan)
Sofia Shinas…(Gena)
Charles Napier…(Harry)
Robert F. Lyons…(Frankel)
Bruce Locke…(Greg Onchi)
…a další



Při své poslední návštěvě Levných knih jsem se až bláhově domníval, že bych se mohl dočkat alespoň průměrné X variace na Jacka Rozparovače a DVD s tímto filmem jsem si za 25 KČ koupil. Bohužel Phil Sears si pro nás naservíroval lacinou podívanou smrdící televizní produkcí a Řitka ještě lacinější obal. Co bych taky chtěl za ty prachy. Z pochmurné chudé čtvrti Whitechapel se přeneseme do San Diega, kde jsme nuceni sledovat ryšavého synka Chucka Norrise, kterak se na nás snaží zapůsobit jako bývalý policajt a druhořadý hypnotizér v zapadlém klubu, který vede Charles Napier. Již od úvodních minut je divákovi jasné, že na něj nečeká žádný solidní devadesátkový akční thriller s hororovou atmosférou, ale ubíjející paskvil s nudným dějem a celou škálou přehrávajících herců.

Reinkarnovaný Jack v těle Timothyho Bottomse sice dokáže tu a tam zaujmout svým psychopatickým výrazem a mimikou obličeje, ale v konfrontaci s filmařským ansámblem je nejděsivější na celém filmu asi jen ta břitva. Za celou dobu jsem se nedočkal žádné nervy drásající scény či pěkně vystupňované atmosféry. Když už se tu konečně objevila nějaká ta vražda, všechno rychle utnul otravný střih a divák tak byl nucen opět poslouchat zdlouhavé žvatlání nevýrazného hlavního hrdiny. Což se navíc ukázalo, býti i nejslabším článkem celého filmu.

Místo aby se scénárista vytasil s nějakou nervy drásající zápletkou, věnoval veškeré své úsilí životním trampotám ústřední postavy a rozřezávaní plyšového medvídka. Teprve těsně před koncem filmu si uvědomil, že by se mohl více soustředit na mord scény a tento záblesk zachránil film před úplným odpadem. Jediným světlejším bodem v tomto šedém oparu zmaru byla účast Sofie Shinas.


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat