0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 10. 2014

Sharknado 2: The Second One (2014)


Žraloci tentokrát budou padat na New York a jen Ian Ziering ho může zachránit.

Fin a April přežili „Žralokonádo“ v Los Angeles a rozhodli se vrátit do New Yorku, kde mají autogramiádu své knihy. Již během letu však začnou první problémy. Během bouře si nejprve Fin myslí, že má vidiny, z okýnka vidí poletovat žraloky, ale brzy začne hořet jeden z motorů a oba piloti jsou „vycucnuti“ z kabiny. Neovladatelný letoun začne padat k zemi a jen díky rychlé Finově reakci se mu podaří přistát. Jeho žena je převezena do nemocnice a on se přes média pokusí varovat obyvatele New Yorku. Na Manhattan se blíží tři obrovská tornáda, která je potřeba zastavit dřív, než zničí celé město. Mnohem horší je však to, že sebou přináší hejna žraloků. Fin se tak opět nedobrovolně musí pasovat do role neohroženého hrdiny, který musí zachránit nejen svou sestru a její rodinu, ale i celé město.



Režie: Anthony C. Ferrante
Rok výroby: 2014
Délka: 90 min
Země: USA
Alternativní název: Sharknado 2

Hrají:
Ian Ziering…(Fin Shepard)
Tara Reid…(April Wexler)
Kari Wuhrer…(Ellen Brody)
Mark McGrath …(Martin Brody)
Vivica A. Fox …(Skye)
…a další

Uběhl sotva rok a studio Asylum přišlo s dalším pokračováním céčkové žraločí podívané. Již první díl vyvolal mezi mnohými diváky velké rozčarování, ale ani to nezabránilo tvůrcům v natočení ještě „úchylnější“ dvojky. V hlavní roli se nám opět představí Ian Ziering. Po jeho boku samozřejmě nesmí chybět ani Tara Reid (naštěstí tu nedostala tolik prostoru jako minule). Co mě však překvapilo nejvíce, byla účast mé oblíbenkyně Kari Wuhrer (především pak její vzhled). Už jsem jí viděl hrát v několika bracích, ale tady se na ní začal až moc projevovat její věk. Ani jeden z herců však nepředstavoval hlavní problém, se kterým jsem se tentokrát musel popasovat. 



Zatímco jednička se mi docela líbila a její sledování jsem si i užíval, tak tady jsem místy trpěl jako zvíře. Ferrante si pro nás zase připravil velkou porci bizarní podívané, ale tentokrát to se svou kreativitou přehnal až moc. Je to samozřejmě všechno podáno jako recese, ale již úvodní pasáž z letadla mi připadala až moc uhozená. To nad čím jsem v jedničce mávnul rukou, tady už přehlížet nešlo. Žraločí řádění uvnitř letadla popírající fyzikální zákony však naštěstí netrvalo moc dlouho a děj se následně přesune do ulic města. K mému podivu se tu však našlo i několik světlých okamžiků, které určitě stojí za zhlédnutí. Mezi ně patří scény s hlavou Sochy Svobody, krokodýlem v kanále či žralokem v pizzerii.


Chtěl jsem se tu zase rozplývat blahem tak jako minule, leč to by se nesmělo Asylum vrátit k laciným efektům a kupě nelogických kopanců. Tohle všechno se samozřejmě objevuje snad v každém jejích „veledíle“, ale tady mi to přišlo až moc ujeté. Jak jsem už poznamenal výše, první Sharknado mě dostalo svým recesním pojetím, kupou srandovních hlášek a humorných situací (na to že byly přitažené za vlasy, jsem kašlal). Jenomže tady se nám scénárista snažil do každé druhé scény vecpat rodinné hodnoty, vlastenectví a jiné morální blbosti. Já chtěl vidět pořádné řádění digitálních žraloků a Iana koupajícího se v krvi. Leč tentokrát mu motorovka moc nesloužila a tak musela přijít ženská parodie na Ashe. On celkově mě samotný závěr neskutečně zklamal. No uvidíme, co si pro nás připraví příště. Ferrante totiž plánuje v roce 2015 natočit další díl. Bohužel žraloci řádící v metru, na schodech mrakodrapu či televizním studiu už neměli takové kouzlo, jako ti plující v ulicích města.


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat