0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 8. 2014

Forgotten Ones, The (2009)


Na ztraceném ostrově žije humanoidní kmen, na který už i evoluce zapomněla. Oni však nezapomněli jak chutná lidské maso…

Pětice přátel vyrazí na plavbu lodí. Chtějí si užít trochu romantiky, jenže dojde k nehodě. Všichni naštěstí přežijí, jenže se ocitnou na ostrově, který by podle souřadnic neměl existovat. Podaří se jim dovolat o pomoc, jenže než pro ně záchrana dojede, bodu muset bojovat o holý život. Na ostrově totiž žijí podivná stvoření, pro která je lidské maso vítaným zpestřením jídelníčku…



Český název: Ztracený ostrov
Režie: Jorg Ihle
Rok výroby: 2009
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Jewel Staite…(Liz)
Justin Baldoni…(Peter)
Marc Bacher…(Ira)
Nikki Griffin…(Lauren)
Kellan Lutz …(Jake)
…a další

No ty kráso, na tohle jít do kina, tak snad jedině totálně sjetý a minimálně po sedmi pivech, abych se alespoň trochu pobavil. Jako jsem pro každou prdel, ale tohle už bylo trochu příliš. Kdyby to bylo alespoň označené jako hororová komedie, nebo parodie, tak bych možná ještě přivřel i oko, ale tuhle céčkovou „parodii“ na několik známých filmů dohromady (Pád do tmy, Predátor,…) nešlo prostě pořádně rozdýchat. Ano souhlasím, že prostředí bylo nádherné, teda hlavně ze začátku tohoto velmi podivného dobrodružství, ale jakmile se romantika změnila v „násilně“ protlačovanou napodobeninu hororu, šlo všechno do kytek. 



Všechny postavy byly naprosto dementní a to úplně ve všem. Nejen v dialozích, chování ale i přístupu herců. Jejich podání bylo stejně tragické, jako pokus tvůrců navodit mrazivou atmosféru. Ona postupná (cca 15. minutová) vybíjená mě neskutečně uspávala: 1) ve většině případů bylo stejně vidět úplné „hovno“, 2) postrádal jsem jakékoliv náznaky napětí – no a když už se konečně hlavní hrdinka rozhoupala, že těm Sarumanovým skřetům nakope prdel, tak se to zvrhlo v žertovné napodobování Predátora. Teda smál jsem se jen chvíli, protože její postupný úprk z „nory“ začal být po chvíli dost trapný.


Takže kromě prostředí mi nezbývá pochválit už nic jiného, nežli masky oněch kanibalských stvoření. Ovšem jen jejich vzhled. Je to taková „pralesní směska“, všehochuť co zrovna tvůrce napadlo, ale v jistých momentech hodně účelová. Jen je opravdu škoda, že se jejich stvořitelé přece jenom neobtěžovali zapojit své mozky a vymyslet něco svého. Ono kopírování je totiž strašně jednoduché, ale všechno má své pro a proti. Snad kdyby se zvolil lepší – akčnější závěr, dal bych ještě o trochu větší hodnocení, ale takhle je to jedno velké zklamání.


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat