0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 8. 2014

Devil's Prey (2001)


Satanisté potřebují ke svým rituálům čerstvou krev a kde jinde si jí mají obstarat, než na odlehlé párty plné zfetovaných teenagerů.

Pětice přátel vyráží na odlehlou párty, každý z nich se chce pobavit pěkně po svém, ale jejich plány jsou narušeny menším konfliktem. Po něm jsou z akce vyhozeni a znechuceni jedou domů. Jenže při zpáteční cestě doslova „narazí“ na zakrvácenou dívku Fawn, kterou vezmou do auta. Jenže v tu chvíli jsou pronásledováni skupinou uctívačů ďábla, kterým se nejprve podaří, vytlačit je ze silnice a následně i jednoho po druhém „odnášet“ pro své krvavé rituály. Teenageři se pokusí vyhledat pomoc v nedalekém městečku, ale i tady vládne ZLO. 



Český název: Ďáblova oběť
Režie: Bradford May
Rok výroby: 2001
Délka: 88 min
Země: USA

Hrají:
Ashley Jones…(Susan)
Charlie O'Connell…(David)
Bryan Kirkwood …(Eric)
Jennifer Lyons …(Samantha)
Elena Lyons …(Fawn)
Patrick Bergin …(Seth)
…a další

Kdyby tento film neběžel před časem v televizi, asi bych na něho ani nikdy nenarazil. Vzhledem k nepříliš lichotivému hodnocení na internetu (kterému mimochodem musím dát za pravdu), se tomu ani nedivím. Jedná se o další „céčkovou“ podprůměrnou teen vyvražďovačku, tentokrát obohacenou o uctívače Satana. Bohužel kromě celé řady již ohraného klišé, slabých hereckých výkonů a nulové atmosféry, se tu nedočkáme ničeho zajímavého. Jo vlastně bych lhal - ve filmu je použita hláška: „Buď tam bude pořádná zábava, nebo můžeme šukat…“ No a je docela škoda, že se tam raději nedělalo to druhé (nějaká ta obnažená holka se tu ukázala), protože zábavná podívaná to rozhodně nebyla.



Takže s pokřikem "Hail Satan" jsem nejprve byl trýzněn sledováním párty pro smažky, kde se kromě polonahých tanečnic nedalo dívat vůbec na nic – všichni se tam chovali – pohybovali jak dementi, abych se následně dočkal opravdu „nervy drásající“ honičky po prašné cestě a následně lesem. Mimochodem už jsem pár „satanistických“ filmů viděl, ale ještě v žádném z nich neměli členové sekty takto srandovní kostýmy (potažmo masky na ksichtu) jako tady. Scénář se držel pevně jako klíště ohraných a již mnohokrát viděných situací (lépe řečeno právě onoho neoblíbeného slova klišé), přesto se tu tvůrcům přece jenom asi ve dvou případech podařilo navodit moment překvapení.


Bohužel hloupé herecké výkony, prostě nedokázali ani v těchto případech vytěžit kýžené ovoce a tak jsem si říkal, že alespoň finále by mohlo být dobré a konečně sebou přinést svěží vítr do jinak dost uspávající nudné podívané. Bohužel kromě zajímavého sestřihu sexuálního tělocviku dvou hlavních záporáků a „mučení“ Jennifer Lyons (která vážně kromě svého poprsí nemá co nabídnout), jsem se ničeho zajímavého nedočkal. Provařená zápletka prostě neměla šanci uspokojit mé potřeby a když se objevily závěrečné titulky zhluboka jsem si oddychl, že už tu hrůzu mám za sebou. Přitom stačilo dát více průchod své fantazii, udělat alespoň jeden pořádný mord v oné lesní naháněčce, nebo pořádně použít ony obětní dýky, jenže tvůrci se zmohli pouze na suché bodání hrotem a pár říznutí.


Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat