0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

21. 7. 2014

REC 2 (2009)


Tentokrát musí démonickým silám čelit speciální komando vedené vatikánským knězem. Měli jen posbírat vzorky a informace, ale místo toho musí bojovat o holé životy…

K izolovanému domu je povolána speciální čtyřčlenná jednotka, která má pod vedením jistého Owena vstoupit do objektu, izolovat nakažené a posbírat důležité vzorky. Krví zbrocené schody a podivné ticho v nich však vyvolává tušení, že již zřejmě všichni podlehli podivné nákaze. Jenže velmi brzy jsou vyvedeni z omylu. Poté co na ně zaútočí podivně chovající se obyvatelé domu, započne boj o holý život. Z Owena se vyklube kněz sloužící Vatikánu, který má za úkol získat krev portugalské přenašečky a jak se ukáže, stojí proti nim protivníci posedlí démonickým virusem, které není vůbec lehké zastavit…



Režie: Jaume Balagueró, Paco Plaza
Rok výroby: 2009
Délka: 85 min
Země: Španělsko

Hrají:
Jonathan D. Mellor…(Dr. Owen)
Ariel Casas …(Larra)
Pablo Rosso…(Rosso)
Manuela Velasco …(Ángela Vidal)
Ferran Terraza …(Manu)
…a další

Dlouhé dva roky jsem se třepal jako nadržený čokl, abych shlédl pokračování španělské „pecky“ [Rec] a byl jsem po zásluze odměněn. Dvojice Paco Plaza a Jaume Balagueró si moc dobře uvědomovala, že jedničkou nastavili laťku očekávání hodně vysoko a tak se snažili hned od prvních minut pokračovat přesně tam, kde nás minule opustili. Sice i já jsem lehce skeptický, že minule to bylo přece jenom lepší, ale i tak jsem byl ve finále spokojený. Je sice pravda, že po třetím zhlédnutí to už na mě nepůsobilo tak jako poprvé (kdy jsem tomu vlepil 80%), ale přesto jde o nadprůměrnou podívanou. 



Najde se tu sice několik nelogických kopanců či nedotažených situací (kupříkladu ti tři teenageři tu byli vážně zbyteční, zvláště když o osudu dvou se už více nedozvíme…), ale tak mě srdce plesalo hlavně při akčních scénách a „krvavých“ pasáží. A těch tu bylo vážně požehnaně. Navíc se tu dozvíme opět spoustu nových informací o portugalské přenašečce, démonickém viru a především se nám vrátila „Ángela Vidal“. Už se vážně nemůžu dočkat čtvrtého dílu, který už by ale doopravdy mohl být finální. Trojka totiž na mě moc velký dojem neudělala.


Přítmí a všudypřítomný strach hráli důležitý prim i zde. Navíc postupné poodkrývání děsivého tajemství v podkroví tentokrát tvůrci vyšperkovali tím, že se tu nenatáčelo jen „jednou kamerou“. Což sice někomu vadí, ale zas to byla příjemná změna. Stejně jako to, že se tentokrát kromě démonických „zombíků“ bojovalo naplno i s něčím mnohem mocnějším. Je ovšem i fakt, že ve dvojce mi tu zas až tolik postav sympatických nebylo. Vojáci se v některých situacích chovali jako úplní zelenáči a stresové situace moc nezvládali. Ale tak ruku na srdce, kdo by při takové situaci reagoval s čistou hlavou. [REC] 2 určitě ostudu neudělal a přestože se z toho dalo vyždímat ještě víc a místy to už dost smrdělo „klišé“, tak se na to rozhodně podívat dá.


Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat