0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 6. 2014

Super Shark (2011)


Dokáže vůbec něco zastavit nezničitelného žraloka?

Bioložka Kat přijíždí na pobřeží LA, aby zde coby agentka OIB prozkoumala místo havárie ropné plošiny, která za podivných okolností zmizela v hlubinách oceánu. Najme si loď kapitána Chucka a pustí se do práce. Zjistí, že vlastník plošiny a generální ředitel Traymore Industries Wade používal toxickou látku na rozmělnění tvrdého povrchu a to zřejmě zapříčinilo zničení plošiny a zamoření zdejší vody. Nikdo z nich však dosud netuší, že se díky tomu dostalo z hlubin něco děsivého. Poté co zmizí několik lidí a ponorka, začnou kolovat zvěsti o gigantickém žralokovi. Do celé věci se musí vložit i samotná armáda, protože jak se zdá, žralok je „obdařen“ řadou těžko uvěřitelných schopností.



Český název: Superžralok
Režie: Fred Olen Ray
Rok výroby: 2011
Délka: 87 min
Země: USA

Hrají:
Sarah Lieving …(Kat Carmichael)
Tim Abell …(Chuck)
John Schneider…(Wade)
Rebecca Grant …(Tracey)
Rya Meyers …(Calli)
…a další

Poté co nás začali společnosti The Asylum a Nu Image zaplavovat celou škálou céčkových hororů (ve kterých hrají hlavní prim různě zmutovaní či prazvláštně obdaření žraloci či jiná „monstra“), připojili se k nim postupně i další nadšenci a divák nestačí opravdu zírat, co je v dnešní době někdo schopný vypustit do světa. Synthetic Filmwerx se jim rozhodl zdatně konkurovat a povolal do svých řad „režiséra-experta“ ze všech nejpovolanějšího. Tím samozřejmě není nikdo jiný, než Fred Olen Ray, jenž točí jeden „odpadní klenot“ za druhým. Takže je asi všem jasné, že tohle taky nebude žádná velká sláva. 

Jelikož jsem viděl už celou škálu podobných „megasraček“ o přerostlých žralocích, kteří létají vzduchem, žerou ponorky či letadla, nebo se dokonce pohybují pod pískem či ve sněhu, nedělal jsem si žádné velké iluze. Neodradilo mě ani nízké hodnocení na internetu, protože podobně laděné filmy nejsou moc oblíbené, ale já patřím mezi ty, jenž je stejně pořád vyhledává a to především za účelem pobavení. Opravdu se vždycky hodně zasměju té rivalitě brakových tvůrců, kteří se neustále snaží předčít své předchůdce ve vymýšlení nejrůznějších „ptákovin“ a chodící žralok vs. chodící tank – to je prostě třešnička na dortu. 


K tomu samozřejmě patří i celá škála nelogických situací, laciných hlášek a banda „neherců“, kteří jsou rádi za každý dolar v kapse. Tady se ovšem objevila má oblíbenkyně Sarah Lieving a nevedla si vůbec zle. Vlastně byla snad i tím jediným na co se dalo dívat. Digitální žralok, úsměvné mord scény a efekty (to už raději ani nekomentuju, protože to vážně nemá cenu). Každopádně příznivci polonahých dívek v bikinách si přijdou na své, protože těch je tu opravdu požehnaně. Alespoň částečně se tak tvůrci revanšovali za tu hrůzu okolo. Super Shark se však nesmazatelně zapíše do mé paměti a nezničitelného, chodícího a létajícího predátora jsem určitě neviděl naposledy.


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat