0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 6. 2014

Eight Legged Freaks (2002)


Nekrmte pavouky toxickými cvrčky!!!

Chris se po letech vrací do malého městečka, aby se zde ujal dolu, který zdědil po otci. Setkává se zde se svou dávnou tajnou láskou Samanthou, která tu zastává funkci šerifa. Rád by získal její srdce, ale ještě než se k něčemu odhodlá, musí městečko čelit invazi obřích pavouků. Ti pocházejí z nedaleké pavoučí farmy, kde je jejich majitel nevědomky krmil kontaminovanými cvrčky (do řeky spadl barel s toxickým odpadem). Nejprve se začnou ztrácet zvířata, ale brzy se pohřešuje i několik lidí. Zprvu nikdo nevěří malému synovi šerifky, že za vším jsou právě pavouci, ale brzy musí začít všichni obyvatelé spolupracovat, pokud chtějí přežít útoky agresivních pavouků…



Český název: Pavoučí teror
Režie: Ellory Elkayem
Rok výroby: 2002
Délka: 99 min
Země: USA / Austrálie

Hrají:
David Arquette …(Chris McCormick)
Kari Wuhrer …(Šerif Samantha Parker)
Scott Terra…(Mike Parker)
Scarlett Johansson …(Ashley Parker)
Leon Rippy …(Wade)
…a další

Monster a zvířecí horory patří mezi moje nejoblíbenější, ovšem ty „pavoučí“ moc rád nemám (tedy až na pár výjimek). Eight Legged Freaks však ve mně vyvolal dosti rozporuplné pocity a musím říct, že zas až tak hrozné to nebylo. Především je důležité poznamenat, že režisér to pojal hlavně jako hororovou komedii a mluvit o „klišé“, je asi zbytečné, protože to je zde vidět snad všude. Což byl mimochodem taky tvůrčí záměr. Takže tohle filmu určitě vytýkat nebudu. Ellory Elkayem i zbytek týmu se u jeho natáčení dobře bavili a já popravdě při jeho sledování taky. 



Ano je pravda, že digitální přerostlí pavouci nevypadají zrovna dvakrát úchvatně (no spíš hrozně), ale svůj účel splnili stejně jako celá enkláva hlášek a humorných situací. Celý film je jedna velká béčková oddechovka, která se ani sama vážně moc nebere, což bylo dobře. Navíc tu hraje Kari Wuhrer pro kterou mám opravdu velkou slabost a v mládí jsem žral každý film, ve kterém se objevila. O jejích ženských přednostech se ani bavit nebudu. Když k tomu připočítám i mladičkou Scarlett Johansson – musím dát prostě „bod“ navíc.


Jediné co mi tu dost vadilo, byli ty zvukové pavoučí výlevy, které mi v určitých momentech lezli na nervy. Za nezapomenutelný okamžik beru „souboj“ kočky s pavoukem v sádrokartonové zdi a „ochutnávku“ vycpané jelení trofeje. Co však musím přičíst rovněž k dobru je to, že se zde tvůrci snažili pracovat s několika pavoučími druhy a nabídnout tak divákovi, co největší škálu zajímavých ataků. Samozřejmě že tyto scény jsou dost přitažené za vlasy, ovšem to byl stejně celý film. Takže pokud si nebudete klást velké nároky, bude určitě spokojeni.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat