0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

8. 5. 2014

Dismal (2009)


Chtěli si vylepšit znalosti v biologii, ale místo toho se mají stát potravou pro hladové kanibaly.

Pět studentů biologie vyráží se svým „školním průvodcem“ na expedici do nebezpečných bažin Great Dismal Swamp. Mají zde pozorovat chování volně žijících zvířat. Každý z nich si však tento výlet užívá po svém. Někteří to berou poctivě, jiní si přijeli do přírody jen užít trochu toho povyražení. Nikdo z nich však netuší, že je zpovzdálí někdo sleduje. Někdo kdo touží po čerstvém mladém lidském mase. Další boj o přežití tak může začít. 



Režie: Gary King
Rok výroby: 2009
Délka: 79 min
Země: USA

Hrají:
Lydia Chandler …(Dana)
Capel Kane …(Shelly)
Tim Morris …(Curt)
Bill Oberst Jr. …(Dale)
Jack Harrison …(Idiot)
…a další

Režisér Gary King a scénárista Bo Buckley dali šanci vzniknout dalšímu nízkorozpočtovému hixploitationu, kterých už existuje celá kupa a řada z nich je na mnohem lepší úrovni. A to nejen co se výběru herců týká, ale i efektů či kvalitě příběhu. Tady je špatně snad úplně všechno. Přitom úvodní scéna příjemně navnadí. Kdyby se v podobném duchu pokračovalo po celou dobu, mohl z toho být hodně solidní nadprůměr. To by ovšem museli tvůrci alespoň trochu zapojit svou fantazii a vymyslet i nějaké ty originální prvky. Leč na to zřejmě nebyli už prachy a hlavně schopnosti. 



Takže tu máme profláknutou zápletku, kdy další bandička mladých vyráží za „zábavou“ do přírody a následně se „někdo“ bude bavit jejich postupných lovením a zabíjením. Samozřejmě ani zde nesmí chybět trocha té nahoty a erotického jiskření, které mají diváka uchlácholit a hlavně brutální scény. Jenže ty které nám byly ukázány zde, jsou spíše k smíchu, nežli by se u nich divák bál. Digitální krvavé cákance (viz past, či rozpůlení) jsou přesto tím nejlepším, co nám tady bylo nabídnuto. Rovnou zapomeňte na nechutné porcování nebohých studentíků (teda až na jeden desetivteřinový záběr), při kterých se vám měl zvedat žaludek. Tady je všechno točeno jen tak „light“. Dokonce i samotné finále, kde každý očekával grandiózní vyústění, se proměnilo v úsměvnou komedii.  
Což je si myslím u hororu ovšem špatně. Jenže co chcete dělat jiného nežli se smát, když bát se u toho rozhodně nedá. Pořád jsem tak nějak doufal, že se vše posune lepším směrem a herci začnou konečně hrát (doteď přehrávali jako prase), ale jediný kdo si nevedl zle, byl Bill Oberst Jr. Tomu byla dokonce role buranského kanibala šitá na míru a určitě si jej dokážu představit ještě v nějakém podobně laděném filmu. Takže 10% dám za něj, 10% za úvodní scénu, 10% že jsem se dobře zasmál a 10% za pěkné holky. Jinak je Dismal ovšem těžký podprůměr. Když ho neuvidíte, o nic rozhodně nepřijdete.


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat