0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 5. 2014

Alien Abduction (2005)


The Asylum a jejich těžce stravitelný céčkový scifi horor.

Jean se svým přítelem Toddem a kamarády Britney a Budem, stanují v přírodě. Během sbírání dřeva najednou uvidí podivný předmět na obloze a rozhodne se ho natočit na kameru. Ostatní jí však nevěří, protože na záběrech není nic vidět, ale když jsou v noci napadeni podivným stvořením, všichni se dávají na útěk. Jean se poté probudí na nemocničním lůžku, ale když se snaží zjistit, co se stalo, dočká se jen krutého zacházení. Dívka se však nehodlá podřídit a podaří se jí uprchnout z pokoje. Ke svému zděšení však zjistí, že je držena v podivném vojenském zařízení, kde vědci „vymývají“ mozky všem pacientům, mučí je a dokonce i bez milosti zabíjí. Mnohem horší je však to, že se zde vyskytují i ohyzdná vesmírná monstra. Jean se rozhodne přijít celé věci na kloub, jenže protivníků je příliš mnoho.
Český název: Vetřelec: Únos
Režie: Eric Forsberg
Rok výroby: 2005
Délka: 96 min
Země: USA

Hrají:
Megan Lee Ethridge …(Jean)
Griff Furst …(Todd)
Patrick Thomassie …(Bud)
Marissa Morse …(Britney)
Jilon VanOver …(Thomas)
Claudia Katz …(Major Shakti)
…a další


Už vím, proč DVD s tímhle filmem bylo v trafice ve slevě za 29 Kč. Kdybych dopředu tušil, že film pochází od společnosti The Asylum a co zas budu muset sledovat za céčkovou sračku, nikdy bych si ho nekoupil. Přitom samotná myšlenka (potažmo nastínění děje na zadní straně obalu) nevypadalo vůbec zle. Jenže to by to musel natočit někdo úplně jiný, s jiným rozpočtem a hlavně se zcela obměněným hereckým obsazením. Přišlo mi, jakoby Forsberg navštívil ústav pro mentálně postižené, posbíral pár retardovaných pacientů a k nim přibral Megan Lee Ethridge a herce (teď už i režiséra) Griffa Fursta. Společně se pak rozhodli natočit „drsný“ scifi horor, jenže jaksi se mu nedařilo ty postižené překecat, aby podali alespoň nějaké herecké výkony. S otevřenou pusou jsem civěl na tu hrůzu, která běžela na obrazovce přede mnou. 

Už samotný roztřepaný začátek a debilní dialogy dávali tušit, že tohle asi žádná pecka nebude, ale pořád jsem tomu chtěl dát šanci. Jenže ani následné přenesení děje do „nemocnice“ tomu moc šťávy nedodalo. Spíš naopak. Hlavní hrdinka se z připosrané holky stane nelítostnou „vražedkyní“, pobíhající po celém komplexu (údajně skvěle zabezpečeném) aniž by jí někdo zastavil (a to ti vojáci měli palné zbraně), dokonce ani personál jí nepoznal (tedy až na pár výjimek) – no oni celkově se tam všichni chovali jako dementi, samotná zápletka začala být stále více o „hovně“ a opravdu jediné co stálo alespoň trochu za pozornost, byla asi jedna scéna s mimozemšťanem. Tam se objevily i známky (gore???).  
Bohužel nerad to říkám (nebo já většinou píšu, že potenciál zůstal nevyužitý), ale Alien Abduction vlastně kromě dobré myšlenky nenabídl divákovi vůbec nic. Tedy kromě asi dvou scén. Dodívat se na film bylo doslova utrpením, divák se místy totálně ztrácel v tom, co probíhalo na obrazovce, napětí žádné, atmosféra až na pár záchvěvů se zmítala v úplném bezvětří a herecké výkony jak už jsem zmiňoval výše, byli hotová tragédie. Já očekával slušný vesmírný masakr, nebo alespoň psychologickou jízdu, jenže jsem se dočkal těžko stravitelného céčkového maglajzu, který od odpadu zachránily jen opravdové maličkosti. 


Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat