0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 3. 2014

Ghosts of Mars (2001)


Měli jen vyzvednout a eskortovat nebezpečného vězně k soudu. Místo toho však budou muset bojovat s pomstychtivými marťanskými duchy…

Speciální policejní tým je vyslán do malé kolonie na Marsu, aby ze zdejšího vězení vyzvedli nebezpečného zločince „Mlátičku“ Williamse a přivezli jej k soudu. Poté co vystoupí z transportního vlaku, však nacházejí opuštěné ulice. Po rychlé prohlídce budov a nejbližšího okolí, nalézají jen za nohy pověšené bezhlavé obyvatele kolonie. Tedy kromě vězení, kde se podařilo přežít několika vězňům díky, dobrému zabezpečovacímu zařízení budovy. Brzy však musí čelit prvnímu útoku podivně se chovajících lidí, které jak zanedlouho zjistí, posedli marťanští duchové a ovládli jejich mysl i tělo. Nerovný souboj přinutí policisty i vězně spolupracovat a postavit se přesile…



Český název: Duchové Marsu
Režie: John Carpenter
Rok výroby: 2001
Délka: 98. min
Země: USA

Hrají:
Natasha Henstridge …(Melanie Ballard)
Ice Cube …(Williams)
Jason Statham …(Jericho Butler)
Clea DuVall …(Bashira Kincaid)
Joanna Cassidy …(Whitlock)
…a další

Popravdě jsem se na tento film chtěl podívat hlavně kvůli tomu, že v něm hraje Jason Statham. Ani ostatní herecké obsazení nevypadalo zle, navíc to točil Carpenter, takže jsem nepředpokládal žádný velký průser, přestože jsem toho o filmu dopředu moc nevěděl. Pochvíli mi však bylo jasné, že tohle určitě nebude patřit mezi moje nejoblíbenější filmy od tohoto režiséra. Nepříliš vábivé prostředí kolonie, které na mě svou již na první pohled moc velký dojem neudělalo, jsem ještě překousl, jenže když konečně došlo na akční souboje, měl jsem obrovskou chuť to rovnou vypnout. To si snad dělali prdel ne? Doslova šlo o ochotnické představení s trochou krve a „výbuchů“. John měl štěstí, že tu a tam alespoň vzduchem proletěli ostré kotouče a tak bylo k vidění i gore. 



Od Carpentera jsem tedy zvyklý mimo jiné i na mnohem lepší vybudování atmosféry, díky které jsem si některé jeho filmy zamiloval, ale tady to byla až na pár světlejších okamžiků nehorázná nuda. Je možná pravda, že by nějaký plusový bod měl získat za to, že je tu k vidění nezvyklý počet ženských postav, se kterými to dotáhneme skoro až do finále, ale na tohle já nehraju. Natasha Henstridge patří mezi moje oblíbené herečky, ale rozhodně to není kvůli jejím hereckým dovednostem, jako spíše kvůli rolím, které ztvárnila a „ehm“ přednostem. Tady však své největší zbraně neukázala, takže zapadla do šedého průměru a má pozornost se tak spíše zaměřila čistě jen na dvojici Jason Statham a Ice Cube.


Abych ovšem jen nehanil, tak bych chtěl pochválit hlavně maskéry za odvedenou práci, protože některé masky posedlých obyvatel kolonie se jim vážně povedly. O dost horší to už bylo s tím červeným filtrem, ale tak to je především otázka vkusu. Ghosts of Mars mohlo být klidně zajímavým béčkem se sice neoriginální, ale určitě ne nezajímavou zápletkou. Bohužel jsem zvyklý od režiséra na mnohem lepší podívanou, takže v mých očích zůstal jeho potenciál tentokrát nevyužitý.


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat