0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 2. 2014

Hammer of the Gods (2009)


Kterak Thor ke svému Kladivu přišel…

Mladý Thor společně s Baldurem, Ulfrichem a dalšími Vikingy vyráží hledat nové místo pro svůj domov a vstříc dalšímu dobrodružství. Přistanou u břehů „velkého ostrova“, ale hned vzápětí je jeden ze členů posádky unesen podivným tvorem. Ostatní se jej vydávají hledat, ale netuší, že na ostrově žije zlý Fenris, který ukrývá v jeskyni mocné Kladivo bohů a je obklopen smečkou zuřivých vlkodlaků…



Český název: Thor: Kladivo bohů
Režie: Todor Chapkanov
Rok výroby: 2009
Délka: 86. min
Země: USA
Alternativní název: Thor: Hammer of the Gods

Hrají:
Zachery Ty Bryan ...(Thor)
Alexis Knight              …(Sif)
Mac Brandt …(Baldur)
Daz Crawford …(Ulfrich)
Melissa Osborne …(Freyja)
…a další



Nejen severské filmy, ale i jejich mytologii mám rád, takže jsem byl hodně zvědavý, jak si s tím Syfy poradila tentokrát. No a bohužel musím říct, že opět nezklamala. Další z řady levných céčkových filmů nám umožnil sledovat ještě moc mladého Thora, kterak ke svému kladivu přišel. Opět zde na nás čeká celá řada podprůměrných digi efektů (vlkodlačí hlavy a samotný vlk Fenris měli vážně „ránu“), směšných bojových scén a otřesných hereckých výkonů. Kupodivu se tu však objevilo i několik nepatrných světlých záblesků, které se mi líbili. Především pak ke konci filmu.
Hlavním kamenem úrazu dle mého bylo to, že tvůrci a hlavně scénárista si moc hlavu s logickou podstatou (no hlavně co se historické stránky oněch bájných postav týče) nelámali. Hlavně že se tam ty jména objevili, však blbý divák nemá ani potuchy, kdože to byla „nějaká“ Hel či Freya. Že to byly bohyně? Srát na to…Stačí, když se to odehrává v pěkné krajině, k zahalení nedostatků postačí mlha a kamera bude trochu rozmazaná. Co se týká kamery, tak ta byla tentokrát vážně tragická. Nejen že většinou nezabírala přesně to, co by měla, ale ještě to vypadalo, že maník za ní má nějaký záchvat, nebo mu byla pěkná kosa.
Osobně mám rád filmy s historickou či mytologickou zápletkou, ale tenhle si do svého TOPU určitě nezařadím. Mé potřeby totiž Chapkanov absolutně nespokojil a to ani částečně. Zvlášť když z Thora udělá blbečka, který se ke konci jako mávnutím kouzelného proutku stane nelítostným zabijákem, při své váze skáče do korun (i když vyschlého stromu). No a v neposlední řadě jsem si celou dobu lámal hlavu tím, proč tam vlastně měli lučištníky, kteří za celou dobu ani jednou nevystřelili. No nic, nebudu to dále rozpitvávat. Vyhněte se tomu obloukem. 


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat