0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 1. 2014

Spiders (2013)


Vznikli křížením živočišných druhů a mimozemské DNA, nyní spadli z vesmíru rovnou do newyorkského metra…

Trosky sovětské stanice vesmírné spadnou do newyorkského metra a provoz musí být zastaven. Jason tam pošle svého muže, aby podal zprávu o stavu škod, ale ten je o chvíli později nalezen mrtvý. Údajně ho zabil elektrický výboj, ale s tím jeho nadřízený nesouhlasí. Když jsou v jeho těle při pitvě nalezeny podivné vajíčka, je jasné že tu jde o něco děsivého. Armáda se to snaží ututlat, vyhlásila karanténu a každý kdo o tom něco ví a nemá pověření, musí být uvězněn, nebo zlikvidován. Jason společně se svou (zatím ještě) manželkou Rachel zjistí, že za vším jsou pavouci zavlečení z vesmíru na Zemi, kteří připravují teritorium pro svou královnu, rozmnožující se a rostoucí enormní rychlostí. To samozřejmě ví i velitel Jenkins, který se potřebou obou rychle zbavit, ale celá operace se vymkne kontrole a propukne pavoučí invaze…



Režie: Tibor Takács
Rok výroby: 2013
Délka: 89. min
Země: USA

Hrají:
Patrick Muldoon …………………..(Jason)
Christa Campbell …………………..(Rachel)
Sydney Sweeney …………………...(Emily)
William Hope ………………………(Jenkins)
Pete Lee-Wilson ……………………(Dr. Darnoff)
…a další



Každý kdo zná režiséra Takácse, ví, že tenhle chlapík má na svém kontě již celou řadu filmů a většina z nich patří do odpadních vod. Není taky divu, když většinou točí pro Nu Image, takže jsem neočekával ani tentokrát žádné zázraky. Navíc filmy o pavoucích většinou balancují na hranici odpadu (až na pár výjimek). K mému překvapení to však tentokrát až taková sračka nebyla a místy jsem tu zaznamenal i zajímavou atmosféru. Především pak samotný začátek vypadal slibně a než propukla ona „invaze) naplno, měl i samotný děj slušný náboj. Bohužel pak přišli na řadu digitální pavouci a bylo po umění. Ti malí ještě ušli a přestože byli skoro nezranitelní, dočkáme se několika zajímavých soubojů. Avšak ve chvíli, kdy se z betonu doslova vynoří obří královna, jsem „rezignoval“. Naštěstí průměr zachraňuje fakt, že většina filmu je natočena zábavnou formou (teda nevím, jestli to byl záměr), takže jsem se u toho místy i docela dost nasmál.
Prostředí metra přímo pobízelo k vytvoření ponuré atmosféry, tma, špína a strach z neznáma cože se to skrývá v temnotách, jenže to by režisér musel pokračovat v tempu, které zvolil pro začátek. Ten se totiž vzhledem k režisérovým kvalitám povedl téměř na výbornou. První setkání s pavouky snad dokáže někoho i znechutit (hlavně ty, kteří nemají tyhle chlupaté zvířátka rádi). Jenže jakmile se vše přenese převážně napovrch, je všechno dobré ztraceno. Potom už nastupuje klasická céčková podívaná plná digitálních efektů, už ani ne směšných přestřelek a výbuchů.
Patrick Muldoon snad konečně zavzpomínal na staré dobré časy, kdy ještě válel, protože na některé jeho nedávné role by zřejmě i sám rád zapomněl. Tady ovšem předvedl poctivý standartní výkon, za který se určitě stydět nemusí a já jsem mu tu jeho akční grimasu tentokrát sežral. Ostatní už sice tak dobří nebyli, ale nikdo mi tu vyloženě nevadil. Je vážně škoda, že si film neudržel rovnoměrně svou kvalitu po celou dobu, protože mě závěr vážně nebavil.    Nu Image se však už asi nikdy nezmění. Těm co se jejich kousky líbí, to určitě vadit nebude a ostatní se na to vlastně ani nemusí dívat, pokud jim to vadí. Takže já dám nakonec čistý průměr.

Hodnocení:

50%

Žádné komentáře:

Okomentovat