0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 1. 2014

Skinwalker Ranch (2013)


Zoufalý farmář přivolá na svůj ranč tým specialistů zabývajících se paranormálními jevy, aby mu pomohli nalézt zmizelého syna. Kamery jsou nastaveny a tak může začít další „nevysvětlitelný“ děs.

Skinwalker Ranch v Utahu se dostal díky masivnímu zájmu médií do podvědomí široké veřejnosti a to hlavně díky nadpřirozeným jevům, které se na něm údajně odehráli. Farmář Hoyt během dne přišel o malého syna, který zničehonic zmizel. Proto poprosil tým specialistů přes paranormální jevy, aby přijeli a důkladně prozkoumali jeho pozemek. Ti samozřejmě přijedou a hned se pustí do práce. Kamery a senzory pohybu jsou nainstalovány, všichni nažhaveně čekají, kdy se začne něco dít. Zprvu se sice nic zajímavého kromě podivných úhynů zvířat neděje, ale brzy se rozpoutá hotové peklo. Které ani nejmodernější věda a technika nedokáží vysvětlit, veškerá sranda jde stranou a všichni začnou proklínat den, kdy vkročili na tuto půdu…



Režie: Devin McGinn
Rok výroby: 2013
Délka: 86. min
Země: USA

Hrají:
Steve Berg ……………………(Sam)
Erin Cahill …………………….(Lisa)
Kyle Davis ……………………..(Ray Reed)
Jon Gries………………………...(Hoyt)
Devin McGinn …………………..(Cameron Murphy)
…a další



Tak máme tady další kousek, který se údajně opírá o skutečné události. S těmi filmy natočenými převážně ruční kamerou, nebo ala Paranormal Activity se poslední dobou doslova roztrhl pytel. Už mě to začíná pomalu ale jistě unavovat, ale tak dal jsem tomu šanci. Hned na úvod chci však říct, že společně se zombie, nemám v lásce ani zápletku, ve které figuruje UFO, takže jsem k tomu zpočátku přistupoval dost odměřeně. Kupodivu jsem se však ani moc nenudil a dodíval se bez jediné přestávky. Líbila se mi především vytvořená atmosféra, která se začala pěkně stupňovat hned od první noci. Po povinném seznámení s celým týmem „expertů“ se totiž rozjede skutečně zajímavý příběh, ve kterém nechybí napětí, ani vyhrocené situace. A s přibývajícím časem to bylo pořád lepší. Konec sice lehce zklamal, ale i tak jsem byl v rámci možností spokojený, přestože mi v hlavě doteď šrotuje několik otazníků.
Režisér a zároveň i herec (zahrál si jednoho z týmu expertů) si pro diváky připravil opravdu tvrdý oříšek. Nejde v žádném případě o nějak nezapomenutelný zážitek, ale pokud přežijete lehce nezáživný začátek, tak se dočkáte opravdu zamotané zápletky. No zapletené, jak se to vezme. Když pominu opět ten již stokrát zažitý fakt, že kameraman i kdyby mu za patami běželo stádo rozzuřených vlkodlaků, prostě tu kameru nezahodí ať se děje co se děje a ještě se pro lepší záběr několikrát zastaví, tak tu zase až tolik nelogických situací nebylo (jak bývá u podobně laděných filmů zvykem). Dokonce ani jednotlivé postavy mi zas až tolik nevadily.
Jen jsem byl trochu zklamán z toho, že když už se tu objevili „obrovský vlk“, „mimozemšťan“ a tajemná videonahrávka na VHSce, tak to všechno do děje pěkně zapadne a ono nakonec to bylo takové nemastné, neslané. Jakoby si tvůrci a hlavně scénárista řekli, ať se s tím každý popasuje, jak chce. Jako je mi jasné, že chtěli zápletku co nejvíc okořenit a pořádně zamotat, ale taky jí mohli nakonec alespoň z části rozplést. Tu tlakovou vlnu co každého odmrští a létající talíř jsem jim totiž nesežral. Proto se na ně ve finále dost zlobím, ale tak každý se musí rozhodnout sám, jak jej Skinwalker Ranch ve finále uspokojil. Mne tak napůl. Více vám nebudu prozrazovat, to prostě musíte vidět sami.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat