0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 1. 2014

Scary Movie (2000)


Co jste dělali loňské léto?  Kdopak to vraždí nebohé teenagery? To jen humor se oblekl do škrabošky a černých hadrů a vyrazil si utahovat z několika hororů…

Malým městečkem otřese vražda mladé dívky. Zatímco policie marně pátrá po pachateli, místní teenageři začnou zažívat krušné chvíle, protože jak se zdá, vrah v masce si je vybral jako své další cíle. Má s tím snad něco společného nehoda, která se stala loni v létě? Cindy zprvu nikdo z přátel nebere vážně, ale poté co začnou řídnout jejich řady je jasné, že maskovaný zabiják jim nedá pokoj, dokud je všechny nedostane…



Český název: Scary Movie: Děsnej biják
Režie: Keenen Ivory Wayans
Rok výroby: 2000
Délka: 88. min
Země: USA

Hrají:
Anna Faris ……………….(Cindy Campbell)
Jon Abrahams …………….(Bobby Prinze)
Regina Hall ………………..(Brenda Meeks)
Marlon Wayans …………….(Shorty Meeks)
Shannon Elizabeth ………….(Buffy Gilmore)
Shawn Wayans ……………...(Ray Wilkins)
…a další



Nejrůznější parodie zažívaly své zlaté období na přelomu 80-90 let, kdy filmy tipu Žhavé výstřely či Bláznivá střela pobláznili nejednu generaci a tak je tomu i dodnes. Proto si tvůrci usmysleli, že by nebylo od věci udělat si srandu nejen z akčních, válečných a dobrodružných filmů, ale této pocty by se mělo dostat i několika oblíbeným hororovým kouskům. Kdo v té době neznal Vřískot, Tajemství Loňského léta, Záhadu v Blair Witch či Šestý smysl? Stačilo k tomu humorně vložit i něco z Matrixu a úsměvné dílo bylo dokonáno. Teď jen aby se na to ještě někdo podíval a neusnul u toho nudou.
Proto bylo potřeba vymyslet dostatečný počet hlášek, sexuálních – homosexuálních narážek, netradičních a místy trošku bizarních situací, přidat trochu zhulenosti a nechutností a výsledkem byl opravdu „Děsnej biják“. Již samotný začátek nám dává tušit, že tohle bude o detailech a jednotlivých scénách, nežli o „celku“. O čemž nás přesvědčí již hned ta první s Carmen, která vypadá v tom prádélku jako bohyně, ale hereckého talentu opravdu moc nepobrala. Jediným štěstím bylo, že hlavní roli dostala Anna Faris, která si prostě vedla neskutečně dobře.
„Tak na co čekáš…“. Přesně tohle jsem si říkal v první třetině filmu, která mě bavila asi nejméně, ale potom už se to rozjelo. Hlavně díky neskutečně zábavnému černému humoru a dvojici bratrů Wayansů. Především pak zhulený Shorty tomu všemu dodával šmrnc. Je mi však jasné, že především homosexuálové a některé dívky mohou být z této „pokleslé“ zábavy znechucení, protože jim dává scénář někdy až neskutečně zabrat. Pokud však máte smysl pro humor a baví vás parodie, tak tohle si prostě nesmíte nechat ujít. Osobně hodnotím tenhle film za nejlepší z celé série. Je to jedna z nejlepších parodií na horory jaké jsem zatím viděl. Nejlepší na celém filmu je vrahovo rapování a následný masakr.


Hodnocení:
80%

Žádné komentáře:

Okomentovat