0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 1. 2014

Ragin Cajun Redneck Gators (2013)


Dvě znepřátelené rodiny musí čelit uprostřed bažin útokům zmutovaných aligátorů.

Avery se vrací na chvíli z města do svého rodného kraje, aby zde navštívila svého otce. Uprostřed louisianských močálů žijí již po staletí vedle sebe dvě znepřátelené rodiny Doucettů a Robichaudů. Kromě pálení modré kořalky a popíjení v baru se každoročně snaží snížit počet aligátorů. Letos se však musí postavit podivně zmutovaným obřím predátorům, jejichž počet roste neuvěřitelnou rychlostí, stejně jako se snižuje počet živých členů rodiny. Oba klany musí spojit své síly, ale dokáží zapomenout na staré křivdy? 



Český název: Cesta krokodýlů
Režie: Griff Furst
Rok výroby: 2013
Délka: 86. min
Země: USA
Alternativní název: Alligator Alley

Hrají:
Jordan Hinson ……………………..(Avery)
John Chriss …………………………(Dathan)
Nicoye Banks             ………………………(šerif Landry)
Ritchie Montgomery ………………..(Lucien Doucette)
Thomas Francis Murphy …………….(Wade Robichaud)
…a další



Griff Furst poslední dobou opravdu perlí a pod hlavičkou SyFy tvoří jeden „klenot“ za druhým. Tentokrát dal ruce pryč od žraloků a pavouků a vzal si na mušku aligátory. Svým způsobem se mu skutečně nedá upřít kreativita, že ve svých filmech přinese něco neokoukaného, leč díky svému podprůměrnému režisérskému umu z toho nedokáže vytřískat všechen skrytý potenciál. Aligátoři vrhající ze svého ocasu smrtelné ostny – koketování s lykantropií? Doufal jsem, že to nebude zas až takový průser, jenže ani tentokrát tomu prostě nemůžu dát ani průměrné hodnocení. Opět tu bylo tolik nelogických kopanců a slabých digitálních efektů, že mi to prostě nebylo umožněno. A to i přes docela úsměvné buranské hlody („Dneska si budeš hlaveň leštit sám“). 
Možná kdyby se scénárista vydal jen jednou z cest, mohlo to, dopadnou lépe, jenže když divák očekává další aligátoří show, kdy v mohutných čelistech bude končit jedna oběť za druhou a ono se to zhruba v polovině promění v jakousi parodii na lykantropii a ještě s melodramatickou zápletkou, začne být znechucen i ten poslední věrný naivka. Hororová atmosféra tu totiž dostává dost na frak a to i přes slibný začátek. U podobných céčkových monster movies jsme si už zvykli, že nemůžeme čekat zázraky, ale ten závěr i tu trochu dobrého totálně pohřbil.
Nejvíc si u toho můžou honit triko všichni ti různí ekologové a ochránci přírody, kteří pořád říkají: Nelijte nic do vody, neničte přírodu, ona vám to vrátí i s úrokem. No a v neposlední řadě to chtělo o dost zlepšit akční stránku filmu, protože ty mord scény vypadaly snad až na jednu – dvě opravdu otřesně. Digitální cákanec a počítačově upravené gore efekty v dnešní době už nikoho nebaví. Takže pokud můžu poradit, tomuhle kousku si vyhněte obloukem.


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat