0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 1. 2014

Hansel & Gretel Get Baked (2013)


Jeníček a Mařenka tentokrát nebudou ujídat chutný perníček, ale marihuany se jim zachtělo parchantům…

Určitě ten příběh znáte všichni, kdo by taky Jeníčka a Mařenku neznal…Jenže tentokrát zlá ježibaba nebydlí v perníkové chaloupce, nýbrž v jednom domě na předměstí a místo perníčku tam ve sklepě pěstuje marihuanu. Ne nedělám si prdel, na tu pak láká mladé teenagery, které nejdřív zfetuje a pak buď sežere a nebo jim vysaje jejich mládí. Díky tomu se neustále drží fit a mladá, protože závislých je opravdu dost…



Režie: Duane Journey
Rok výroby: 2013
Délka: 86. min
Země: USA
Alternativní název: Hansel and Gretel & the 420 Witch

Hrají:
Molly C. Quinn ………………(Gretel)
Michael Welch ………………..(Hansel)
Lara Flynn Boyle ………………(Agnes)
Bianca Saad …………………….(Bianca)
Yancy Butler ……………………(policistka Hartová)
…a další



Byl jsem hodně zvědavý na tuhle černou komedii, nebo lépe řečeno parodii. Celý film se nesmí brát vůbec vážně, protože jej tak ani sami tvůrci nebrali, takže podle toho jsem k tomu i přistupoval. Ten kdo by snad očekával áčkový horor, tak ať se podívá rovnou po něčem jiném, protože tohle je čistá céčková podívaná, určená převážně pro „výhuly“. Omamného kouře tu bude víc než dost a vzhledem k tomu, jak se všichni herci prezentovali, bych se ani moc nedivil, kdyby byli během natáčení všichni pod vlivem. Naštěstí to netrvalo moc dlouho, protože větší dávku bych asi nezvládl.
Humorných situací a hlášek je tu víc než dost, ovšem otázkou je, jak je kdo pobere. Milovníci suchého humoru si zřejmě přijdou na své, já se asi nejvíc zasmál při konfrontaci čarodějnice s trojicí dealerů. Tvůrci vědomi si nedostatků svého díla vsadili všechno na jednu kartu a tou byla Lara Flynn Boyle. Ta se opravdu snažila a většina děje se točila jen kolem ní, ale ani tu průměrnou kvalitu sama zachránit nedokázala. Jeniček a Mařenka toho totiž moc nepředvedli a hlavně „Jenda“ tu byl odsunutý až na druhou kolej. 
Děsivou atmosféru tu nečekejte už vůbec, protože ta se vypaří hned po první ochutnávce čerstvého masíčka. Nicméně bych byl zlý, kdybych upřel fakt, že některé „mord“ scény nejsou dobré. Sice mi trošku vadila ona příměs „zombíků“, ale tak do tohoto ujetého filmu se dalo přidat snad všechno. I ono srandovní značení Mařenky v marihuanovém bludišti za pomoci chutných skittles. Duha se sice nedojila, ale psí ukolébavka zafungovala. Čím víc se totiž film blížil ke svému konci, tím jsem začínal být ospalejší. Naštěstí nechyběla scénka s pecí, jinak bych šel s hodnocením ještě o nějaké to procento dolů. Takže se rozloučíme hláškou „Co to děláte? Připravuju večeři. Cože? Teda jestli nejsi panic…“ a brzo mrkneme na další verzi této známé pohádky. Ve sbírce jich ještě pár mám.


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat