0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 1. 2014

Ghost Shark (2013)


Žraloci vás už opravdu můžou sežrat úplně kdekoliv a odkudkoliv…

Smallport je malé přímořské městečko, které má těsně před volbami. Právě se zde pořádal každoroční lov ryb a blíží se vypršení času. Jeden z rybářů má nadosah pěkný úlovek, když tu se náhle objeví žralok. To rybáře naštve a mořského predátora smrtelně zraní. Umírající tvor si jako místo posledního odpočinku vybere malou jeskyni, která je „magická“. Ta umožní duši mrtvého se pomstít a tak brzy začnou umírat obyvatelé Smallportu za podivných událostí. Místní šerif ani starosta nevěří, že za vším má údajně stát duch žraloka, který se objeví všude, kde je jen malé množství vody. Proto se musí sestry Ava a Cicely společně se svým kamarádem Blaisem pokus zastavit toho zabijáka samy. I oni se stali svědky žralokova řádění…



Český název: Duch žraloka
Režie: Griff Furst
Rok výroby: 2013
Délka: 84. min
Země: USA

Hrají:
Mackenzie Rosman …………………….(Ava)
Sloane Coe ………………………………(Cicely)
Jaren Mitchell ……………………………(Cameron)
Richard Moll ……………………………..(Finch)
Dave Randolph-Mayhem Davis ………….(Blaise)
…a další



No ty kráso, nestačil jsem zírat co zase SyFy vypustili do světa. „Haló rybko, rybko“… Upřímně mi už poslední dobou začali všechny ty filmy o žralocích lézt krkem, protože scénáristi začínají vymýšlet jednu větší kravinu za druhou. Ani ve snu by mě ovšem nenapadlo, že se někomu může zrodit v hlavě šílená myšlenka, že by mohl zabíjet duch (žraločí). To tu vážně ještě nebylo a myslím si, že ve stupiditě už to snad ani nic nepřekoná. No možná dvojka, která by měla spatřit světlo světa letošní rok. Proto jsem očekával další průser (a on opravdu nastal), ale kupodivu jsem tu narazil i na několik zábavných okamžiků. Sledovat všechny ty komické vraždy a digitální efekty vážně stálo za to. Jako horor to stojí za hovno, ale pro zasmání dobré. Asi nejvíc se mi ovšem líbily představitelky sesterského dua.
Spielberg by se divil, kam až je možné během těch let klesnou ve žraločím „žánru“ od dob jeho nejslavnějšího filmu. Přitom v dnešní době už mají tvůrci takové možnosti, o kterých se mu tehdy ještě snad ani nesnilo a absolutně toho nedokáží využít. Jen se vytváří jedna sračka za druhou jak na běžícím pásu, hlavně aby to bylo natočené během několika dní za pár peněz. Pokud se prvotní myšlenka skutečně zrodila v hlavě malé dívenky (jak je uváděno na netu), tak to tomu odpovídá. Hlavně pak IQ Griffa Fursta, kterého jsem si už dávno zaškatulkoval mezi nejhorší režiséry a prznitele hororového žánru. 
Takže od teď si budeme muset dávat bacha na déšť, stříkající hydrant, kaluže, hrnek i kýbl vody, protože odkudkoliv se Ghost Shark může vynořit. Ta scénka s dcerkami myjícími auto je prostě nezapomenutelná. Tu si musí SyFy ocejchovat, ať jim to už nikdo nemůže zkopírovat, protože jsem pln očekávání, jak na tohle zareaguje mé „oblíbené“ Asylum. Takže pokud máte rádi podobně ujeté filmy, které sice nemají absolutně žádnou kvalitu, ale alespoň se u nich zasmějete, pokud máte rádi létající uhryznuté hlavy a jiné části těla, tak jste tu na správné adrese. Jen si prosím nedávejte při sledování nic k pití, protože nikdy nevíte, co můžete vypít!


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat