0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 1. 2014

Dark Feed (2013)


Přijel se podívat, jak se točí film podle jeho nejnovějšího scénáře, ale kulturní vložka se promění v záchranu holého života.

Mladý scénárista přijíždí na místo natáčení, kde má vzniknout nový nízkorozpočtový film podle jeho nejnovější práce. Skupina filmařů si vybrala opuštěnou psychiatrickou léčebnu s pochybnou minulostí, protože čtyřpatrová potemnělá budova se k tomuto účelu hodila nejlépe. Nikdo z nich si však nemá ani tušení, že tohle místo má ve své moci ZLO, které se velmi záhy pokusí ovládnout mysl všech přítomných a počet živých začne velmi rychle klesat…



Režie: Michael Rasmussen, Shawn Rasmussen
Rok výroby: 2013
Délka: 86. min
Země: USA

Hrají:
Rebecca Whitehurst ………………..(Rachel)
Michael Reed              ……………………...(Jack)
Jonathan Thomson ………………….(Harry)
Andrew Rudick ……………………..(Chris)
Victoria Nugent ……………………..(Beth)
…a další



Filmy odehrávající se v psychiatrických léčebnách jen málo kdy nabídnout něco nového, co už bychom neviděli, ale tu a tam se objeví přece jenom nějaký ten nový (neokoukaný) nápad. Režisérské duo Rasmussenů však ve své prvotině rozhodně ničím nezaujalo a celý jejich počin je dost rozpačitý. Děj pojednává o točení nízkorozpočtového hororu, ale takhle by se dal vlastně označit i celý jejich výtvor, který postrádá jakoukoliv šťávu, ze které by se dalo vyždímat alespoň pár kapek atraktivní podívané. Většina herců podala tragické výkony, první hodina je naprosto nezáživná a plná klišé, atmosféra jako by snad ani neexistovala, o napětí ani nemluvě a teprve poslední dvacetiminutovka opravdu stojí za zhlédnutí. To je však na horor poněkud málo. To je taky jediný důvod, proč tomu nedám odpad – přece jenom se tu nakonec vyskytlo několik zajímavých scén, které tuhle podprůměrnou vyvražďovačku lehce okořenily.
Přitom prostředí nemocničních chodeb utápějících se ve tmě, nebo slabém osvětlení nabízelo tolik možností. Jen jich využít. K neštěstí všech se první polovina     Dark Feed nese v duchu seznamování diváka nejen s klinikou, ale i všemi postavami, které zde figurují a jelikož jen velmi málo z nich je něčím zajímavých, je to celkem nuda. Většina z nich má totiž mezi sebou různé neshody, nebo si jen ze sebe utahují, takže prostor dostal i suchý humor, který ovšem nevypotí ani jednu zajímavou hlášku. Navíc se tu každý chová vážně pitomě, takže jsem se začal nehorázně nudit. Teprve s prvním mrtvým se to trochu zlepšilo, leč i mord scény jsou natočeny dost nešťastně (hlavně mimo záběry kamery), takže divák je ochuzen i to tu trochu, která jej mohla vzpružit.
Finální vybíjená to už bylo jen čiré šlapání vody, která tu mimochodem hrála taky dost podstatnou roli. Zlo se tu zhmotňovalo právě v této formě a šílenství tak mohlo propuknout naplno. Ten vraždil toho a ten zas tamtoho – no nestačil jsem mnohdy rozeznávat obličeje, protože se to většinou odehrávalo ve tmě (ne všechno samozřejmě), ale v paměti mi snad na chvíli uvízne scéna s mixerem a ta ve sprše. Pokud nebudu počítat úplný závěr. Bohužel mé očekávání se nenaplnilo ani z poloviny, takže budu hodnotit dosti podprůměrnou známkou. 

Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat