0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 12. 2013

Wicked, The (2013)


Legenda o čarodějnici živící se dětskými nohami opět ožívá. Každý kdo hodí kamenem, nechť je připraven na její návštěvu…
Nadešel čas rovnodennosti a městečko Summerset prožívá podivná zmizení několika turistů a dětí. Policie si neví rady, ale děti věří, že se vrátila Ladene Lorene. Snad každý zná legendu o zlé čarodějnici, která byla kdysi údajně upálena. Dodnes však tradují mýty, že přežila a skrývá se v domě v lesích. Prý si přijde pro každého, kdo rozbije kamenem jedno z oken jejího příbytku. Dospělí se tomu jen smějí, ale kdyby věděli…Zach se společně se svými přáteli vydává do lesů, kde chtějí nalézt dům čarodějnice a najít důkaz, že neexistuje. Jeho bratr a kamarádka Sammy je potají sledují a netuší, že se všichni ocitli ve smrtelném nebezpečí. Čarodějnice totiž vážně přežila do dnešních dnů a aby se jí navrátila její bývalá krása potřebuje k tomu lidské nohy…



Režie: Peter Winther
Rok výroby: 2013
Délka: 105. min
Země: USA

Hrají:
Devon Werkheiser …………………(Max Reese)
Justin Deeley ……………………….(Zach Reese)
Jess Adams ………………………….(Julie Adams)
Diana Hopper ………………………..(Sammy)
Cassie Keller …………………………(The Witch)
…a další



Příběh Michaela Vickermana vypadá sice na první pohled zajímavě, ale věřte, že jen na papíře. Peter Winther sice není žádný režisérský zelenáč, jenže na svém kontě měl jen několik televizních kousků a jeden seriál. Tenhle chlapík zřejmě neměl ani šajnu, jak se točí horor a podle toho to i vypadalo. Vybral si několik béčkových herců, kteří sice už nějaké ty zkušenosti měli, ale nikterak oslňující a šup šlo se natáčet do lesa k polorozpadlé barabizně. Až na úvodní scénu se téměř hodinu nic moc zajímavého nedělo a já začal málem usínat. Potom si konečně uvědomili, že točí hororový film (sledovat koupání a laškování nadržených teenagerů není moc velký odvaz to vám povídám) a trošku se přitvrdilo. Jo ten mlejnek na nožky byl docela povedený. Jinak ovšem digitální šmouha coby image čarodějnice vystraší asi opravdu jen hodně malé děti. Našlo by se tu i pár „lekacích“ momentů to bych zas kecal, že ne, ale všechno dobré v mých očích zabili ty laciné efekty a nelogické prvky (stačí si přečíst verbalův komentář na csfd…-má pravdu).
Hlavní problém jsem měl především s přístupem tvůrců k samotné čarodějnici, její legendě a následnému „vyvražďování“ spratků, kteří rozbíjejí chudince okna. Očekával jsem houstnoucí atmosféru při vstupu do jejího domu, nebo když se nebožáci snažili uprchnout z jejího dosahu, leč marně. Pořád to byla jen ona teleportační šmouha, tu a tam se objevil její pařát, který přitlačil na ohryzek, ale furt žádná slibovaná jatka. Ono jablko v hubě a konfetami omotané tělo už dneska nikoho nevyděsí. Škoda, že toho mlýnku na maso nebylo využito více a důležité drcení se odehrávalo vždy mimo záběr. Byli jsme tak ochuzeni o zajímavé gore scény, ale to by musel mít režisér pořádné koule. Takhle mi to přišlo, jako by se točil film pro „do dvanácti nepřístupno“. 
Když už se nám konečně rozhodli ukázat čarodějnici v celé její kráse, byli to opět jen krátké scény přerušené rychlým střihem a já začal být už pěkně nasraný. Na to že film trvá tak dlouho, jsem se vlastně nedočkal žádného většího (silnějšího) okamžiku, kvůli kterému by mi tento film uvízl v paměti na delší dobu. Vzhledem k otevřenému konci si myslím, že brzo zas nějaký chytrák natočí další pokračování. Takže přejděme k finálnímu zúčtování: mohl to být opravdu celkem zajímavý kousek, ale sny scénáristy se prostě nepodařilo přenést na plátno a zbyl t toho jen takový nedochucený maglajz.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat