0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 12. 2013

Thompsons, The (2012)


Rodina je základem k přežití, pro upíry je dokonce důležitější než krev…
Poté co se odhalila jejich skutečná identita, musela pětice sourozenců uprchnout ze slunné Kalifornie a hledat nový domov. Po cestě však dojde k nečekaným komplikacím a nejmladší bratr Lenny je postřelen. Zdrcení sourozenci se snaží pro něj najít záchranu a tak se vydávají pro pomoc do Evropy. Zatímco dvojčata Darlene a Wendell zamíří do romantické Paříže, Francis zamíří do Anglie. Tam je má nalézat jejich kontakt, který jim může pomoci. Proč je to tak komplikované? Thompsonovi totiž nejsou lidé, ale upíři. Vlastně abych byl přesnější, předtím se jmenovali (Hamiltonovi). Francis se setkává s rodinou Stuartů, kteří jim nabídnou pomoc. Jde však jen o zástěrku, jak si pojistit zesílení rodu a zbavit se konkurence. Brzy vypukne nelítostný boj o vlastní přežití, ale i záchranu rodiny…



Český název: Thompsonovi: Hlad po krvi
Režie: Mitchell Altieri, Phil Flores
Rok výroby: 2012
Délka: 82. min
Země: USA / Velká Británie

Hrají:
Cory Knauf …………………(Francis Hamilton / Thompson)
Samuel Child ……………….(David Hamilton / Thompson)
Mackenzie Firgens ………….(Darlene Hamilton / Thompson)
Joseph McKelheer …………..(Wendell Hamilton / Thompson)
Ryan Hartwig             ……………….(Lenny Hamilton / Thompson)
Daniel O'Meara ………………(Stuart)
Elizabeth Henstridge ………….(Riley Stuart)
…a další



Ještě mám v živé paměti první díl The Hamiltons, který sice nebyl bůhvíjak úchvatným kouskem, ale já si doslova zamiloval dvojčata Darlene a Wendella díky jejich „krutosti“ i hrátkám se svou „večeří“. Tady to tvůrci ovšem pojali trochu odlišným způsobem a nemyslím si, že to byl zrovna dvakrát dobrý nápad. I zde sice můžeme slyšet zajímavé hlášky typu: „Můžeme spolu odcválat vstříc slunci…“, nebo „Copak, ty jsi sestru nikdy nešoustal?“, ale litry umělé krve, nepříliš atraktivní souboje a „přeslazený“ scénář začnou po čase nudit. Navíc dvojčata jaksi ztratili lesk a jediný povedený fight předvede David s plešounem na ulici. No tak alespoň je tu zas trocha nahoty a ti co shlédnou nesestříhanou (delší) verzi, nebudou ochuzeni o zajímavý (trošku násilný) šoust v přírodě…Tahle série je trošku „drsnější“ verze Twilight Sagy, stejně nudná a naštěstí kratší…
Poněkud odlišná verze upířiny než na jakou jsme zvyklí mi vůbec jako nápad, nepřišla špatná, stejně nám už toho tvůrci prozradili dost v předchozím díle, takže o tom kdo vlastně jsou naši sourozenci, jsme už věděli od prvních minut. Proto jsem byl lehce znuděný úvodním zdlouhavým vysvětlováním, ale tak pro neználky bylo potřeba trocha informací. Když se konečně děj přesunul k onomu bistru a prvnímu většímu řádění, začal jsem být ve svém živlu. Jenže ono nasazené tempo potom začalo uvadat, pokud tedy nepočítám hrátky dvojčat s nažhavenou francouzskou „šlapkou“. Druhá hlavní rodinka už tak zajímavá nebyla, kromě pěkné dcery to totiž byla banda upířích dementů, takže bylo jasné, na kterou stranu se v tomto rodinném klání přidám. 
Bohužel jak už jsem poznamenal, tvůrci se s krví rozhodli rozhodně nešetřit a mnohdy vypadala až moc uměle (její barva byla poněkud nezdravá), souboje hodně slabé, nezáživné a když už se jim konečně podařilo navodit alespoň trochu zajímavou atmosféru, brzy vyšuměla do ztracena. Tohle mi oproti jedničce hodně vadilo a i proto jsem zvolil menší hodnocení. Ona zápletka by byla možná i zajímavá (souboj dvou upířích klanů o přežití), jen kdyby to bylo záživnější. Takhle nakonec odcházím dost zklamán. Nepomohlo ani původní obsazení. 


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat