0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 12. 2013

Simon Says (2006)


Krumpáče tu budou svištět opravdu ukrutnou rychlostí…

Pětice přátel se vydává kempovat do odlehlé krajiny, kde si chtějí užít pořádnou kupu legrace a sexuálních radovánek s pořádnou zásobou alkoholu a drog. Místečko uprostřed lesů u řeky vypadá ideálně, co na tom, že se tu v minulosti odehrálo několik vražd. K jejich smůle si je vyhlédla dvojice psychicky narušených bratrů Simon a Stanley, kteří před léty zavraždili svoje rodiče. Mládež brzy pozná, jak rychle dokáží svištět krumpáče…


Český název: Simon říká
Režie: William Dear
Rok výroby: 2006
Délka: 90. min
Země: USA

Hrají:
Crispin Glover …………………….(Simon / Stanley)
Margo Harshman …………………..(Kate)
Greg Cipes …………………………(Zack)
Carrie Finklea ………………………(Vicky)
Artie Baxter …………………………(Riff)
Kelly Vitz ……………………………(Ashley)
…a další


Solo říká…že tohle byla teda pěkná píííčovina. Senilní Dear si na chvíli odskočil od těch svých romantických komedií a seriálů a rozhodl se zanechat pěkně páchnoucí stopu i v hororovém žánru. Kdyby ten debil natočil hororovou komedii (on jí vlastně natočil, nebo spíše parodii), možná by mu to i prošlo, ale on to snad myslel i vážně…nebýt „mistrného“ tahu v podobě angažování psychouše Crispina Glovera, který se snažil, co mohl, dopadlo by to ještě mnohem větším průserem. Takhle jsem se na tu hovadinu plnou laciných hlášek „Ty máš ale štěstí, už ti to jede…“, zhulených keců, céčkových gore scén dodíval. Místy jsem se i zasmál, především pak při masakrování hráčů paintballu a ani trocha té erotiky neuškodila. Takže za svištění krumpáčů a potáhnutí z „megašpeku“ dávám lehce podprůměrné hodnocení, nebo by mě mohl Stanley – pardon Simon trefit rovnou do prdele…
Být vážně zhulený, tak si to užiju asi dvojnásobně víc, protože při natáčení museli být zhulení snad všichni. Každopádně tohle si zařadím mezi ty „recesní“ kousky, které mne sice nějak zvlášť neokouzlili, ale asi se k nim někdy v budoucnu vrátím. Začátek se táhl v duchu prostoduchých hlášek a situací, ale jakmile mělo dojít na vybudování hororové atmosféry a postupné vybíjení hlavních postav, prostě se u toho člověk nedokáže bát a musí se jen smát. Už jsem viděl ledasco, ujeté parodie i komedie, ale tohle byla vážně jízda. Někdy to sice přecházelo z úsměvného céčka až na hranici nevkusu a odpadu, ale pokaždé dokázali tvůrci alespoň na kratičký moment zabrat a vytáhnout děj ze sraček.
Zanechme tedy nadávek a pojďme dále. Kluci z The Hills Have Eyes by se mohli od Stanleyho učit, jak se dají efektivně a ve velkém množství používat krumpáče a že jich tady bylo, to vám řeknu. Pánové kladli velký důraz především na množství, takže logiku a reálnost tu v žádném případě nehledejte. I slavný Keanu Reeves by měl co dělat ve slavném Matrixu, aby jim uhnul. Každopádně za nejgeniálnější nápad beru onu „lidskou“ verzi discmanu – panenky. 

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat