0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 5. 2013

Pig Hunt (2008)


Víkendový lov, buranská rodinka, plantáže marihuany a obří divočák…

John se vydává společně se svou dívkou Brooks a třemi přáteli na loveckou chatu svého nedávno zemřelého strýce, aby si užili víkendový lov lesní zvěře. Jenže již při příjezdu je jim jasné, že srandy si tu asi moc neužijí. Problémy by mohla dělat především buranská rodina Tibbových, jejichž pozemek sousedí se strýcovým a již v dětství se s některými členy dostal John do konfliktu. Ti navíc tajně pěstují v divočině marihuanu a nepotřebují, aby se o tom někdo dozvěděl. Nejsou však jediní, kdo má nějaké tajemství. Je tu i podivná hippie komunita a co víc, dozví se, že se v místních lesích řádí gigantický divočák „Rozparovač“, který má údajně na svědomí strýcův život. Lov může začít, ale brzy si nikdo nebude jistý, kdo je vlastně lovcem a kdo lovnou zvěří…



Český název: Hon na kance
Režie: James Isaac
Rok výroby: 2008
Délka: 100. min
Země: USA

Hrají:
Travis Aaron Wade …………………(John Hickman)
Tina Huang …………………………(Brooks)
Howard Johnson Jr. …………………(Ben)
Trevor Bullock ………………………(Quincy)
Rajiv Shah …………………………...(Wayne)
…a další



Jméno režiséra Isaaca mi není cizí, znám od něj filmy Jason X a Skinwalkers. Takže jsem byl velice zvědavý, jak se mu povedlo natočit zvířecí (kančí) horor. Brzy jsem však pochopil, že divočák zde sice hraje podstatnou roli, ale nikoliv tu nejdůležitější. Ve své podstatě jde spíše o takový hororový mix zvířecího a buranského žánru, který se tvůrcům povedlo docela slušně zkombinovat. Divák se jen nesmí nechat odradit první polovinou, která spíše připomíná jakousi dobrodružnou komedii, ve které nebudou chybět hlášky, humorné situace a do jisté míry i trocha trapnosti. Naštěstí jsem se u toho díky některým postavám nenudil, ale lhal bych, kdybych nepřiznal, že jsem čekal trochu větší prostor pro obřího kance. Nu kdo si počká, ten se dočká – závěr mne vůbec nezklamal.
Režisér se nehodlal spokojit pouze s klasickou „naháněčkou“ po lesích, kdy skupinka amatérských lovců (měšťáků) loví prase, to pak chvíli honí je a nakonec všechno dobře dopadne. Teda až na to, že někdo musí pochopitelně umřít. Ne, on pro lepší vytvoření atmosféry dosadil ještě rodinku buranů, která měla přinést trochu té surovosti (oba bratři byli prvotřídní retardi) a napětí, které pro vytvoření dobré atmosféry potřebujete jako sůl. K jistému odlehčení (no spíše pestrosti) tu jsou hippiesáci (je přece potřeba přidat trochu té erotiky) a příběh ještě trochu zamotat (obohatit). Jen je potřeba to ukočírovat, aby z toho nevznikl nepřehledný guláš. 
Musím však tvůrce pokárat za výběr a charakteristiku hlavního hrdiny (Johna). Tato postava ani herec mi vůbec nebili sympatičtí, na rozdíl od zbytku party. Zatímco černoch či tlouštík byli oživením a sem tam přinesl svěží vítr nějakou hláškou či momentem, tak on vůbec nic. Kromě toho že měl po boku pohlednou asiatku, z nichž se vyklube jak jinak prvotřídní střelkyně, která sice na lovu nikdy nebyla, ale jak se zdá rozumu a rad má na rozdávání. 
Pig Hunt zřejmě nikdy díru do světa a podvědomí diváků neudělá, nicméně si nemyslím, že by šlo o ztrátu času. Jen ta stopáž mohla být klidně menší. O logice se tu u některých situací nemá cenu ani bavit, protože když naběhly závěrečné titulky, zůstalo mi tak trochu vrtat hlavou, proč…(Nebudu prozrazovat, ale určitě stojí za popřemýšlení úplný konec a tajemství hippie sekty…)


Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat