0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 5. 2013

Pact, The (2012)


Zúčastnit se pohřbu své matky, by měla být povinnost a to i přestože byla celý život pěkná svině. Jenže co když tam na nás bude čekat děsivé tajemství, před kterým se nás snažila ochránit…

Servírka Annie poslechne svou sestru a po letech se vrací zpět do rodného domu. Jejich matka zemřela a i přes veškerý svůj odpor k ní, dorazí na její pohřeb. Jenže když překročí práh nenáviděného domu, po její sestře Nichole, není ani památky. Když však následujícího večera zmizí i její sestřenice Liz a ona je napadena nějakou neviditelnou silou, rozhodne se kontaktovat policii. Ta jí moc nevěří a tak jí nezbyde nic jiného, než se pustit do pátrání na vlastní pěst. Pomalu začne odkrývat děsivé tajemství její rodiny i samotného domu…



Režie: Nicholas McCarthy
Rok výroby: 2012
Délka: 89. min
Země: USA

Hrají:
Caity Lotz ………………….(Annie)
Casper Van Dien ……………(Creek)
Mark Steger …………………(Charles Barlow)
Haley Hudson ………………..(Stevie)
Agnes Bruckner ………………(Nichole)
…a další



Na filmový a zároveň i režisérský McCarthyho debut jsem byl vážně zvědavý a nějak mne neodradilo ani rozporuplné hodnocení těch, kteří tento kousek již viděli. Není na škodu si tu a tam pustit nějakou tu duchařinu. Když se navíc nejedná o čistokrevnou záležitost a tvůrci do ní přimíchají i něco z jiných odvětví, tím je to pro mě jen lepší. Již od úvodních minut se mi docela zalíbila i navozená atmosféra a já se jen v duchu modlil, aby zas nešlo o další blbost, kdy budou vzduchem jen proletovat kusy nábytku a hlavní hrdinka nedostane infarkt díky blikajícím zářivkám. Naštěstí je příběh obohacen o finální rozuzlení, které bych tu nechtěl prozrazovat a díky kterému nemůžu dát ani horší, než průměrné hodnocení.
Mám rád, když se do scénáře přimíchá trochu toho detektivního nádechu a jelikož zde má svá tajemství snad každá postava, bylo potřeba je postupně porozbalovat. Divák se tak ani moc nenudí, atmosféra vrní jako spokojená kočka, napětí se čas od času příjemně stupňuje, aby se ve správný čas zase trochu stáhlo zpátky a dalo prostor i jiným prvkům. Jako kupříkladu charakteristice hlavní hrdinky, kterou vlastně budeme poznávat po celou dobu trvání snímku. Nejde o nic komplikovaného (no tedy Annie je sice dost komplikovaná osoba a občas její chování nepochopí ani našprtaný hororový fanda – tak i tady se to samozřejmě neobejde bez klišé), ale výběr herečky jsem jim určitě schvaloval. 
Angažování Caspera Van Diena sice pro mne bylo pravda velkým překvapením, protože on se v moc kvalitních snímcích často neobjevuje (sice se najdou i nějaké výjimky), ale zde mi zas až tolik nevadil. Zřejmě i proto, že nedostal moc velký prostor. The Pact tak v konečném zúčtování dopadl přesně uprostřed mého procentového měřítka. Nepřišel sice s ničím tak výjimečným, abych ho doporučoval svým známým, nepoléval mne u něj smrtící pot a nejímala hrůza, ale až na pár momentů jsem se u něj ani moc nenudil. 


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat