0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

13. 5. 2013

Lake Placid: The Final Chapter (2012)


„Skočit do vody plné krokodýlů je moc chytrý. Chytrý? To ne. Sranda? Přímo kurevská…“

Reba přežila krokodýlí útok v obchoďáku a nyní se z pytlačky stala zástupkyně EPA. Společně s šerifkou dohlížejí na stavbu obrovského plotu okolo jezera Black Lake, ve kterém žijí přerostlí krokodýli, kteří se stali pro okolí velice nebezpeční, ale není povoleno je zabíjet kvůli vědeckým účelům a ochráncům přírody. Jednoho večera však nedopatřením zůstane brána otevřená a díky nepozornosti řidiče školního autobusu se skupina teenagerů ocitá ve velkém nebezpečí. Z výletu do přírody se brzy stanou díky hladovým predátorům krvavá jatka.



Režie: Don Michael Paul
Rok výroby: 2012
Délka: 86. min
Země: USA

Hrají:
Elisabeth Röhm ……………….(Šerifka Giove)
Yancy Butler ………………….(Reba)
Paul Nicholls ………………….(Loflin)
Poppy Lee Friar ……………….(Chloe)
Benedict Smith ………………..(Max)
Robert Englund ………………..(Jim Bickerman)
…a další



Ani neúspěch předešlého dílu nezabránil společnosti UFO natočit další pokračování, které se velice podobá svému předchůdci. Tím myslím především kvalitou, která zdaleka nedosahuje ani průměru. Opět se zde setkáváme s ohranou písničkou ve stylu – přerostlí krokodýlové se nesmí zabíjet! Je potřeba je chránit, i když někoho zabijí! Jako velký obdivovatel prvního dílu jsem docela zklamaný, kam až se tato série dopracovala a to především hodně špatnými digitálními triky (potažmo visáží samotných krokodýlů). Ti však nejsou jedinou slabinou filmu, těch je zde opravdu spousta. Od podprůměrných hereckých výkonů, přes trapné hlášky, kupu nelogičností až po vychrstlé kýbly malinovky, která ani nevypadá jako krev.
Po počátečním odhalení, že postava, kterou ztvárnila nepříliš oblíbená herečka Yancy Butler přežila, jsem začal mít obavy, že i tentokrát půjde o pěkný průser. Její role jí moc nesedla a když se k tomu opět přidal tragický český dabing bylo vymalováno. Naneštěstí je postava Reby jediná, která alespoň tu a tam prohodí nějakou usměvavou hlášku. I tohle se dá ovšem přežít. Atmosféra filmu se jaksi již od úvodních minut vykašlala na jakoukoliv ponurost-děsivost a celý tento kousek mi přišel spíš jako parodie na jedničku. Možná se mnou někteří nebudou souhlasit, ale takovou smršť nelogických situací jsem už dlouho neviděl. Největší průser byl však v tom, že to páni tvůrci mysleli zřejmě smrtelně vážně a spoléhali na naivitu a nepozornost diváka. 
Samozřejmě u podobných céčkových zvířecích hororů nesmí chybět pohledné herečky (tady jich sice bylo jako máku), ale nebudeme ochuzeni ani o nahotu. Možná to byl jen můj dojem, ale zdálo se mi, že až moc se tu kopírovalo z Ajova filmu Piranha (2010). Navíc jak už bývá posledním trendem v Englundově kariéře, ani on zde moc nezazářil. Tenhle herec by se měl zavčasu vysrat na braní podobných rolí, nebo brzo upadne v nemilost, stejně jako slavný bouchač Seagal. Herci si natáčení ovšem zřejmě užívali dosyta, když už se smáli i ve chvílích, kdy jim měl nasraný krokodýl uhryznout prdel. Pardon jsem zapomněl, ono jim vlastně jen postačí chytit dlaněmi čelisti, aby nás nekousli, nebo je umlátíme pažbou pušky. 

Takže já jen doufám, že tohle je už opravdu FINÁLNÍ kapitola a další díl už nebude. Jenže vzhledem k otevřenému konci mám obavy, že moje přání vyslyšeno nebude. Snad se někdy v budoucnu dočkám zase nějakého opravdu dobrého krokodýlího filmu, který bude alespoň stejně dobrý jako původní Jezero smrti. 


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat