0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 5. 2013

Cockneys vs Zombies (2012)


Nenažrané zombie versus pěkně nasraní důchodci…

Bratři Terry a Andy se společně se svou sestřenicí Katy a dvěma dalšími kumpány rozhodnou přepadnout banku, aby pomohli svému dědovi, kterému chtějí srovnat ze zemí jeho oblíbený domov důchodců. Netuší však, že na nedalekém staveništi byla odkryta stará hrobka, která skrývala kromě hromady kostí i několik zombie. Ty se hned vrhnou do „práce“ a promění část Londýna v trosky a jeho obyvatelé v zástup hladových zombie. Ve chvíli kdy se bankovním lupičům připletou zombie do cesty, je všem jasné, že se musejí vydat na pomoc dědovi. Ten se zatím společně s několika dalšími seniory zabarikádoval, ale jak dlouho vydrží staříci vzdorovat hladovým zombíkům?



Režie: Matthew Hoene
Rok výroby: 2012
Délka: 88. min
Země: Velká Británie

Hrají:
Rasmus Hardiker ……………(Terry)
Harry Treadaway ……………(Andy)
Michelle Ryan ……………….(Katy)
Alan Ford …………………….(Ray)
Ashley Thomas ………………(Mental Mickey)
…a další



Matthew Hoene se připojil ke svým kolegům a natočil další zombie „černou komedii“, kterých se v posledních dvou letech urodilo hned několik. Přestože nejsem fandou zombie žánru, musím uznat, že ani tentokrát jsem neodešel zklamán. Britský humor mi sice občas moc nesedne, ale tady jsem se párkrát skutečně od srdce zasmál. Kromě několika vtipných situací se tu objeví i řada hlášek, které mi určitě na nějakou dobu v hlavě uvíznou: „ Rozvážet důchodcům žrádlo, nemá budoucnost“, nebo dokud zde ještě figuruje zřejmě nejlepší postava Mentál Mickey se svou brokovnicí „Seznam se s Tracy PIČO…“ Je jen velká škoda, že nezůstal až do samotného závěru. 
Samozřejmě se tohle musí brát s velkou nadsázkou, protože jakmile tohle začne brát někdo moc vážně, budou lítat odpadní hodnocení. Morbidní situace mám rád, takže jsem si jednotlivé fighty celkem užíval. Je sice pravdou, že některé situace jsou hodně trapné, ale najde se tu i spousta takových, které mi zvedli náladu. Především pak banda důchodců stála za to. Rozhodně se mi líbila víc, než bankovní lupiči a jejich rukojmí (teda kromě již zmíněného černocha Mickea). Tenhle frajer a jeho kovová destička – prostě nejsvětlejší moment celého filmu. Ostatní postavy totiž až na starého šmíráka nejsou moc zajímavé (tedy jejich charakteristiky). 
Akční stránka věci tu samozřejmě hrála úlohu největší, jenomže občas mi přišlo, že se tvůrci nechali až příliš unést a všechno začalo tak nějak podivně smrdět. Jakože sledovat staříka jak mlátí zombie protézou, nebo střílí Uzinou je fajn, jenže když se to zvrhává v jednu velkou a hlavně dlouho nekončící střílečku, začne to diváka poněkud unavovat. K plusu jim přidám fakt, že zde nejsou vidět mnou nenáviděné ultra rychlé zombie, ale klasické tupé stádo pochodujících nemrtvých. V neposlední řadě chci pochválit Jody Jenkinse za skvělou hudební vložku. Pokud bych měl však srovnávat toto dílo s jeho předchůdci (hororovými zombie komediemi (parodiemi), tak Shaun of the Dead (2004) byl o třídu lepší. 


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat