0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 2. 2013

Crow: Wicked Prayer, The (2005)

V tomto dílu měli vránu zastřelit hned na začátku a ušetřili by nás té hrůzy!

Začátek filmu je o vězni jménem Luc, kterému se podaří utéct z vězení. Je šéfem satanistického gangu, který si říká Čtyři jezdci Apokalypsy. Luc chce pomocí rituálního obřadu získat démonickou sílu samotného Satana. K tomu potřebují dva mladé lidi jako své oběti. Jimmy Cuervo a jeho přítelkyně mají tu smůlu, že se dostali do blízkosti těchto šílenců. Jsou obětováni. Jenže nesmí chybět mystická vrána a tak opět přivede zbloudilou duši Jimmyho zpět k životu. Jimmy se tak vydává na cestu pomsty, musí se postavit Lucovi a jeho partě a zabránit, aby vůdce bandy získal démonickou sílu. Opět se objeví všelijaké nástrahy, pěkná dívka a mnoho zvratů (tedy to si mysleli jen samotní scénáristé…).



Český název: Vrána 4: Pekelný kněz
Režie: Lance Mungia
Rok výroby: 2005
Délka: 99 min
Země: USA

Hrají:
Edward Furlong…(Jimmy Cuervo)
David Boreanaz…(Luc Crash)
Tara Reid….(Lola Byrne)
Danny Trejo…(Harold)
Yuji Okumoto…(Pestilence)

…a další


Mnohdy se říká, že zbytečně moc pokračování ubližuje původnímu nápadu (filmu) a zapomíná se, o čem byla vlastně původní myšlenka. No a tady to platí stonásobně. Toto čtvrté pokračování úspěšného snímku The Crow je zbytečným a marným pokusem jak vydělat peníze svým stvořitelům. Je to jeden z nejhorších filmů jaké jsem kdy viděl a upřímně lituji vyhozených peněz za jeho nákup.
Lance Mungia natočil jen jeden film, který dokáže zaujmout a to Six-String Samurai. Vránu 4 však totálně zpackal a to naprosto ve všech směrech. Hrozný scénář, špatný výběr herců, no a hlavně žádná atmosféra, která by se alespoň na oko přiblížila předchozím dílům a oproti skvělému prvnímu dílu zde převládá naprostý chaos. V originálu tvořila atmosféra a skvělý výkon Brandona Lee osu úspěchu, která vydělala astronomickou částku. Tento díl si nevydělal však ani na své náklady. 

V hlavní roli se objevil Edward Furlong (Kult hákového kříže, Intermedio), který nejenom že předvedl otřesný výkon, ale i jeho make-up a oblečení bylo leda tak k smíchu, protože vypadat jak ženská. Absolutně nechápu jeho výběr, protože sem se vůbec nehodil. Roli záporáka dostal David Boreanaz, který předvedl sice průměrný výkon, ale rozhodně ho mám radši v seriálu Buffy. V dalších rolích se objevili třeba Denis Hopper, Tara Reid, Macy Gray nebo Danny Trejo, který předvedl dost šílený tanec.

Hudbu složil Jamie Christopherson a byla to právě ona co bylo nejlepším prvkem v tomto jinak otřesném filmu. Jeho hudební podtext jste mohli slyšet i ve filmu Boa vs. Python. Nejhorší díl této série, který neměl být nikdy natočen. Je otřesný skoro ve všech směrech a Brandon Lee se musí otáčet v hrobě. Pokud kritizovali diváci druhý díl, tak po tomto ho museli vzít s radostí na milost. Nezachránila to ani Tara Reid a Danny Trejo měl zůstat raději u Desperáda. 

Hodnocení:
Dávám tomuto filmu 20%, a to jen z milosti a díky hudbě.

Žádné komentáře:

Okomentovat