0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 2. 2013

Crazy Eights (2006)

Minulost se nedá změnit! Můžete na ni zapomenout, ale ona se k vám vrátí jako bumerang v ten nejnevhodnější okamžik.
Po dvaceti letech se na pohřbu kamaráda znovu setkává šestice přátel z dětství a nikdo z nich netuší, co je v nejbližších hodinách ještě čeká. Když prohledávají pozůstalost po mrtvém naleznou podivnou mapu a vzkaz, ve kterém je prosba, aby se všichni vydali do opuštěného stavení v lese a pohlédli své minulosti do tváře. Zvědavost, strach i jejich ego je nemusí dlouho přemlouvat a všichni se vydají na označené místo, kde naleznou podivnou truhlu. V ní kromě několika osobních věcí všech zúčastněných naleznou i ostatky mrtvého děvčátka a v ten okamžik se v nich probudí hříšné vzpomínky z minulosti. V tu chvíli jim začne docházet proč je v posledních dnech trápí zlé noční můry. Jenže otázkou zůstává, proč se vrací až po tolika letech? Otázky na své odpovědi naleznou ve starém domě, který rovněž skrývá děsivé tajemství a někoho či něco, co touží po krvavé odplatě!



Český název: Zavražděné děti
Režie: James Koya Jones
Rok výroby: 2006
Délka: 80 min
Země: USA

Hrají:
Dina Meyer ... (Jennifer Jones)
Traci Lords ... (Gina Conte)
Dan DeLuca ... (Wayne Morrison)
Gabrielle Anwar ... (Beth Patterson)
George Newbern ... (Lyle Dey)
... a další


Nízkorozpočtové filmy jsou mnohdy opravdu tvrdým oříškem, pro většinu diváků kteří u nich trpí jako raněná zvěř. Některé z nich sice občas stojí na docela slušném scénáři jenže díky neschopnosti režiséra a ostatních členů štábu to s ním většinou nedopadne moc růžově. I tento film je toho zdárným příkladem a nepomohlo mu ani herecké obsazení několika známých tváří. Režisér James Koya Jones se ve své premiéře rozhodl natočit další tuctovou duchařinu, ve které se skupina lidí začne nedobrovolně šťárat ve své minulosti což má pro ně tragické následky.
Za pomocí několika na sobě nesouvisejících scén se seznámíme asi s polovinou naší šestičlenné skupinky hrdinů a jejich nočními můrami. V této fázi filmu to vypadá ještě na docela zajímavou podívanou, ale nadšení brzy vyprchá. Během chvíle totiž začneme sledovat pouze chození z jednoho místa na druhé, kde mají postavy všechno naservírované přímo pod nosem a nuda se dá přebít pouze sklenkou něčeho tvrdšího. Menší změna atmosféry nastane teprve s odhalením zrůdného obsahu truhly a následnou bludnou jízdou v kruhu, která je zavede k opuštěné klinice, kde naši hrdinové trávili dětství ze kterého si toho moc nepamatují.

Tady začínají diváci dostávat poněkud zmatené informace z minulosti všech aktérů, jenž si toho bohužel moc nepamatují a tak z toho nakonec vyleze jen snůška nesmyslů, které moc logiky nepobrali. Tvůrci se snažili vše zahalit pod roušku tajemství a postupného odhalování důležitých momentů z dětství, ale dost výrazně pozapomněli na logičnost svých předchozích tahů a v podstatě znevážili vše co už ze sebe vypotili. Už delší dobu trvající nudu alespoň trochu oživí změna celkové atmosféry a konečně se na scénu dostaví i několik prvků duchařiny. První mrtvola na sebe nenechá dlouho čekat a v postupné tendenci k ní začnou přibývat další v nejrůznějších časových intervalech. Nenechte se ovšem moc zmást, protože o žádnou vzrušující jízdu nejde. Většina těchto scén se slibně rozjede, dokonce to vypadá že se tady rozehrává nějaká hra s divákovou představivostí, jenže v zápětí to tvůrci pokazí předčasným střihem a divák tak přijde o všechno podstatné, protože poté už jen uvidí zakrvácenou mrtvolu.
Celkově špatný dojem z filmu nezachránila ani účast několika známých tváří jejichž přítomnost si nedokážu dost dobře vysvětlit. Moc nechápu proč se zde objevila například taková Dina Meyer, která nemá rozhodně zapotřebí hrát v něčem takovém. Zřejmě už po ní není taková poptávka jako dřív a tak se uchýlí i k takovému braku. Fanoušky porna možná potěší účast Tracy Lords, která ovšem tentokrát své ženské přednosti neukáže, takže aby jste nebyli zbytečně zklamáni. No a v neposlední řadě budete určitě znát Gabrielle Anwar.

Kdyby se toho ujal jiný režisér a vyměnil se celý štáb, tak by z toho možná mohla být průměrná duchařina. Takhle jde jen o další položku v mé filmové sbírce na kterou se už nikdy více nepodívám. Úplný odpad to však zase není. Přece jenom je zde k vidění i několik průměrných scén a čas od času se tady vyskytla i příjemná atmosféra.

Hodnocení:
Bohužel nuda vyhrála na plné čáře a nelogičnost poloviny děje mě po celou dobu dost ubíjela, tudíž nemůžu dát víc jak 30%.

Žádné komentáře:

Okomentovat