0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 2. 2013

Crawler (2009)

Běda tomu, kdo se tomuhle padesátitunovému kolosu postaví do cesty!
Ke stavbě golfového hřiště potřebovala jedna stavařská firma nutně vypůjčit buldozer. Proto se jeden ze zaměstnanců vydává potřebný stroj obstarat. Když na druhý den ostatní dělníci přijdou na staveniště uvidí padesátitunový buldozer, ale svého kamaráda už nikoliv. Během následujících dní záhadně zmizí i několik dalších lidí a předák Jimmy začne podezírat jednoho z dělníků, že se pomátl na rozumu. Nikdo z nich však netuší, že jejich nový stavební stroj ovládají nadpřirozené síly, které z něj udělali nemilosrdného zabijáka. Jimmy jej musí zastavit dřív, než zabije všechny jeho podřízené. Už teď však ví, že to rozhodně nebude lehký úkol.



Český název: Vraždící buldozer
Režie: Sv Bell
Rok výroby: 2009
Délka: 104 min
Země: Kanada

Hrají:
Deke Richards ... (Jimmy)
Heidi Hawkins ... (Sandra)
Keir Cutler ... (Karl)
Dale Hayes ... (Joanna)
Garry S. Mailloux ... (Powers)
... a další


Už jsem viděl vraždící auto, motorku, kosmickou loď i ponorku, ale tentokrát jsem se dočkal opravdu srandovního pokusu zapojit do této společnosti i buldozer. Tenhle film se sice snad ani jinak než odpadem první kategorie nazvat nedá, ale pokud to vydržíte až dokonce, tak se královsky pobavíte. Máte zde totiž šanci vidět tolik nelogičností a filmových chyb pohromadě, že se vám to již nikde jinde nemusí poštěstit. Prvním varováním by již pro vás mělo být jméno Sv Bell. Tenhle antitalent na režisérském postu plodí jeden filmový paskvil za druhým a rozhodně se nemůže vymlouvat pouze na malý rozpočet.
Již samotný scénář je velice slabý, plný nesrovnalostí a totálních nesmyslů. Tím pádem samozřejmě trpí i samotný děj, který místy diváka doslova ubíjí nudou. Hudební doprovod naprosto katastrofální a samotné herecké výkony jakbysmet. Naštěstí tu lze však nalézt i několik světlejších okamžiků, které mi nedovolí tenhle kousek rovnou odstřelit. Několik scén na mě docela dost zapůsobilo a to především ta, kdy si buldozer zahraje na plácačku much. Dále pak i dostatečná práce maskérů, kteří se ve dvou scénách docela vyznamenali.
O hodně horší to však již bylo se samotnými schopnostmi, která buldozer jménem Rita měl. Tahle vražedná mašina střílela blesky, měla dlouhá chapadla, dokázala se teleportovat, kladla podivná vejce jako Alien atd. Jenže nic z jejího potencionálu nedokázali tvůrci pořádně využít k natočení alespoň průměrných scén. Většina z nich se totiž odehrává za třesoucí se kamery, špatně podsvícené scény a chaotickém střihu, kdy si divák ani nemá šanci pořádně vychutnat ony mordy nešťastných dělníků. Většinou se totiž jen ozve výkřik, následuje střih a potom už hledíme na hromádku kostí a masa – tedy toho co z některých obětí zbylo. Ani samotný výběr herců se nepovedl, protože většina z nich působila opravdu amatérským dojmem, přehrávali a chovali se naprosto nepřirozeně.

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat