0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

11. 2. 2013

Corridor (1989)

Tento dům si nemůžete koupit, ale můžete ho vyhrát. Stačí jen překonat pár překážek a hlavně přežít!

Tento krátkometrážní snímek by jste si v žádném případě neměli nechat ujít. Francouzi spojili komedii s hororem a vznikl z toho sedmiminutový krvavý, ale usměvavý šot. Pojednává o mladém muži, který si někde přečte inzerát o snadném získání krásného rodinného domku. Rozhodne se nemovitost prohlédnout. Je vřele přivítán a vpuštěn do domu. Zde se dozví, že dům se nedá koupit, ale vyhrát. Zájemce musí projít menší zkouškou, na jejímž konci ho čeká smlouva a klíč od domu. Host je nevědomky zamčen v chodbě a hra může začít.



Český název: Chodba
Režie: Alain Robak
Rok výroby: 1989
Délka: 7 min
Země: Francie

Hrají:
Jean-François Gallotte ... (Le visiteur / host)
Marie-Thérèse Caumont ... (La vieille femme)
Roger Zaconni ... (Le vieil homme)


Doteď nás děj zřejmě trošku nudil, ale věřte, že další minuty stojí za tu trochu vašeho času. Určitě nebude litovat. Před námi se totiž odvíjí osudové kroky našeho hrdiny, který pomalými krůčky míří vpřed k první překážce. Brzy mu však zmizí úsměv ze rtů navždy. Zjistí, že byl nalákán do podivné hry senilních důchodců, kteří tu na něj připravili několik velice bolestivých a smrtelných překvapení. Jakmile začne téct první krev, tak jediné co kromě dýchání postavy slyšíte jsou francouzské nadávky, které netřeba překládat. Důmyslnost některých pastí může lehce připomínat známý film SAW, akorát že tady neteče zas až tolik krve.

Čím dále se náš hrdina dostává tím to začíná být zajímavější. Pasti přestože jsou primitivní dokáží pořádně zabolet, hlavně v případě, kdy vám žiletky pěkně zajedou pod kůži, nebo na vás padá žehlička. Samozřejmě celý film musíte mít na paměti, že jde především o komickou podstatu snímku, který má především pobavit. To znamená, že i umělé useknuté uchu vezmete s povděkem.

Obrovským plusem tohoto snímku je výborný herecký projev hlavního aktéra, který předvedl úžasný výkon jenž měl za úkol především pobavit. Černý humor byl trefný, přesně cílený a oku lahodící. Pamatujte si, že z tohoto snímku plyne jedno ponaučení: nikdy nehrejte žádné hry o cizí dům!

Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat