0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

11. 2. 2013

Coming to Town (2006)

FUCK XMAS !!!

Jedenáctiletá dívka JoBeth se stává ve škole častým terčem šikany ze strany svých spolužáků. Nešťastná dívka se nejprve snaží nalézt pochopení u ředitele školy, ale ten jí nevěří, a tak se obrátí na mocnější osobu. Tou je Santa, který dětem plní o vánocích jejich přání. Dívka si však nepřeje žádné hračky ani sladkosti, ale pomstu. A tak se stane, že se její dopis dostane skutečně do rukou chlapíkovi v červeném, ale nikoliv Santovy nýbrž jeho bratrovi Klausovi. Ten se po světě prohání ve svém bouráku a společnost mu dělají dva sadističtí skřítci, kteří se s nikým nemazlí. Tahle trojice miluje násilí a krutost, a tak láskyplně splní dívčino přání do posledního puntíku. Čert vem vánoce!



Režie: Carles Torrens
Rok výroby: 2006
Délka: 18 min
Země: USA / Španělsko

Hrají:
Howard Ferguson-Woitzman ... (Klaus)
Delaney Manning ... (JoBeth)
Daeg Faerch ... (Alasdair Romer)
Mark Parr ... (Baldfred)
Mikey Post ... (Alpinolo)
Glenn Hoeffner ... (Santa Claus)
... a další


Tento krátkometrážní snímek je spíše takovou černou komedií, řízlou hororovým nádechem. Jeho hlavní náplní je diváky hlavně pobavit a snad i trošku postrašit. Vánoce jsou sice svátky klidu a míru, ale pro naší ústřední trojku to neplatí. Nesnáší tyhle dny plné radosti a štěstí se jim příčí. Zbraně, násilí, cigarety a chlast jim k jejich životu úplně stačí a když se naskytne šance někomu ublížit, tak jí s radostí přijmou.

Kdekoliv se objeví zůstane po jejich návštěvě hotová spoušť. Klaus rozhodně svým zjevem nepřipomíná toho dědečka v červeném kulichu, ale spíše bezdomovce s pozvraceným tričkem a špínou mezi zuby. Má rád rychlopalné zbraně a především rád rozdává údery svou pravačkou. Je mu úplně jedno zda namlátí nevychovanému spratkovi, nebo jeho namyšlenému otci. Hlavně když to bude někoho pořádně bolet a slzy jej dokáží pořádně vzrušit.

Podobně jsou na tom i jeho dva společníci. Jsou to opravdu skřítci k pohledání. Zatímco jeden nedá bez cigarety ani ránu, ten druhý se rád schovává za plynovou maskou. Sem tam se potřebuje vybouřit na zadním sedadle, ale bůh ho chraň kdyby zaneřádil sedadlo! Masky obou tvorů jsou celkem pěkně udělané a rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co je zde k vidění. Asi nejznámější tváří tohoto snímku je mladý herec Daeg Faerch, kterého bude jistě znát z filmu Halloween (2007), nebo Hancock.

Coming to Town je takovou oddechovou záležitostí, která měla posloužit především k pobavení diváků a to se jí myslím povedlo. Nejde o žádnou pecku, ale průměrnou podívanou, kterou určitě zabijete volný čas.

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat