0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

1. 1. 2013

Jack Frost (1997)


Tahle to dopadá, když se nebezpečný vrah promění v pěkně nasraného sněhuláka, toužícího po pomstě.

Dlouho dobu byla policie bezradná a nebezpečný zabiják Jack Frost v klidu navyšoval počet svých obětí. Jednoho dne však udělal chybu až ho šerif Sam Tiler z malého zapadlého městečka přece jenom chytil. Dnes konečně nadešel den, kdy má být popraven. Při převozu však dojde k nehodě a Jack je rozleptán neznámou kyselinou. Všichni si konečně oddychli, nejvíce pak šerif Sam, kterému vrah slíbil nelítostnou pomstu. Nikdo však netuší, že kyselina se smísila s vrahovou DNA a sněhem – to způsobilo vytvoření vražedného sněhuláka, který tak dostal nečekanou šanci se pomstít. Městečko Snowmonton se tak za nedlouho stane svědkem dalšího krvavého masakru Jacka Frosta, který nezná slitování! 



Český název: Jack Frost: Sněhový zabiják
Režie: Michael Cooney
Rok výroby: 1997
Délka: 89. min
Země: USA

Hrají:
Christopher Allport ……………….(Sam)
Stephen Mendel …………………..(Agent Manners)
Rob LaBelle ………………………(Stone)
Scott MacDonald ………………….(Jack Frost)
Shannon Elizabeth …………………(Jill Metzner)
…a další



Tak po silvestru a po všech těch krátkometrážních snímcích (na nic jiného nebyl přes vánoce kvůli práci čas) nastala chvíle si zase pustit nějaký ten hororový film. Už je to hodně dlouho co jsem viděl tuhle „černou komedii“ a tak nastal čas oprášit vzpomínky. Pravdou je, že se na tohle musíte dívat dosti odlehčeným způsobem, protože celý snímek stojí především na sněhulákových hláškách (viz) „ Co jsi sakra zač? Nejnaštvanější sněhová koule na světě“, atd…Najde se zde však i několik béčkových mordů, které rovněž stojí za pozornost. Ehm s nahou Shannon Elizabeth ve vaně bych si uměl rozhodně poradit líp, než Jack.
Je sice pravdou, že film může na někoho působit až moc lacině a trapně, ale tohle béčko mělo v úmyslu diváky hlavně pobavit, což se jim u mne alespoň částečně povedlo. Musel jsem ovšem lehce přimhouřit oko u některých situací a nelogičností, kterých je tu požehnaně. Po draku se však odpouští vše a naštěstí to rychle odsýpalo. Je jen škoda, že si trikaři trochu více nepohráli s maskou sněhuláka. Ta v některých momentech vypadala opravdu strašně. Bodík navrch však dávám za slušně zvolený hudební doprovod a vkusně „ozdobený“ vánoční stromek.
Takže si můžu v klidu zařadit další „vánoční“ kousek do svého seznamu na zpříjemnění dalších svátků, protože již mnohokrát viděné pohádky mě už nebaví. Jack Frost prostě nikdy neomrzí stejně jako hláška „Nejezte žlutý sníh!“. Snad kdyby se upralo na již zmiňované trapnosti a trochu vylepšili herecké obsazení (někteří jedinci neskutečně přehrávali) mohl jsem dát ještě vyšší hodnocení. Takhle tuhle sněhovou show musím ohodnotit průměrnou známkou. 


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat