0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

1. 1. 2013

Dollman vs. Demonic Toys (1993)

Démonické hračky jsou zpět a tentokrát je čeká mnohem nebezpečnější protivník, který přiletěl odněkud z vesmíru.

Policistku Judith trápí zlé sny a vzpomínky na hrůzu, která jí potkala ve skladišti hraček Toyland Warehouse. Má zlé tušení a tak se tam opět vydává. Přichází ve chvíli, kdy si opilý bezdomovec nešťastně rozbije hlavu a jeho krev opět probudí démonické hračky k životu. Judith se s nimi utká, ale hračky zmizí ve větrací šachtě a do skladiště vtrhnou policisté, kteří jí nevěří a odvedou ji pryč. Proto se vydá hledat pomoc jinde a narazí na meziplanetárního policistu Bricka Bardoa, který měří jen 13 cm. Dollman - jak se mu přezdívá - se rozhodne Judith pomoci a společně se svou novou přítelkyní Ginger se vydávají do skladiště, kde se má uskutečnit rozhodující souboj. Jenže démonické hračky mají tentokrát schovaných několik es v rukávu a pro nově příchozí jsou více než vyrovnanými soupeři.



Režie: Charles Band
Rok výroby: 1993
Délka: 64 min
Země: USA

Hrají:
Tim Thomerson ... (Brick Bardo)
Melissa Behr ... (Ginger)
Tracy Scoggins ... (Judith Gray)
Phil Fondacaro ... (Ray Vernon)
Phil Brock ... ( Collins)
...a další


Do režisérského křesla tentokrát usedl sám ,,velký‘‘ producent Charles Band, který se rozhodl skloubit tři filmy z dílny společnosti Full Moon Entertainment dohromady a udělat z nich jeden celek (společné pokračování). Jedná se o akční sci-fi Dollman (1991), horor Demonic Toys (1992) a sci-fi Bad Channels (1992). Jednoduše si vypůjčil z každého z nich jednotlivé postavy a utvořil s nimi tento paskvil. Zatímco na jedné straně série Puppet Master získávala docela slušné ovace, tak tohle pokračování se vůbec nepovedlo. Oproti prvnímu dílu Demonic Toys se zhoršilo skoro všechno, co se ještě dalo.

Atmosféra se pohybovala téměř celý film na bodu mrazu. Protože polovinou filmu se proháněly vzpomínkové scénky ze všech tří filmů zřejmě proto, aby nás scénáristé a producent seznámili s předcházejícím dějem. Jenže to podle mě přineslo ještě více zmatku, jelikož ti, kdo ty filmy neviděli, stejně moc nepochopí podstatu věci, která jen odvádí od právě probíhajícího děje. Paradoxem zůstává, že právě tyto vzpomínkové scény patřily k tomu nejlepšímu, co bylo za celý film vidět. Tedy hlavně co se efektů a kvality masek týká. Hudební doprovod se rovněž skládal se skladeb, které zazněly ve všech již dříve zmíněných filmech a nic nového tedy k polaskání vašich sluchových orgánů nepřibylo.

Taktéž samotné hračky se zhoršily. Mohli by jste si říct, jak je to možné, když za vším stojí ten samý tým jako u jedničky. Bohužel je tomu však tak. Objeví se tu opět Baby Oopsy Daisy a její černý humor, který byl opět ozdobou jinak nudného filmu. Uvidíte i Mr. Statica a jeho novou barvu laserů a na scénu dorazil i Jack Attack. Tentokrát však nebude vyskakovat ze své krabičky, ale bude se prohánět ve větrací šachtě. Jeho vzhled se však výrazně změnil. Za to co s ním udělali, by si měli tvůrci masek pořádně vyfackovat a dostat na místě padáka. Větší hnus jsem už opravdu dlouho neviděl. Co mě však překvapilo nejvíce, byla absence mého miláčka Grizzlyho, kterého nahradil Zombietoid- panák s mačetou (mečem) v ruce. Dokud byly hračky zabírány ze předu, tak se na to dalo ještě dívat, ale jakmile přišel záběr ze zadu, tak mě braly mrákoty. Panenka Oopsy Daisy vypadala ze zadu jako nafouknutý kopačák s kusem hadry kolem sebe a rukou tlustší nežli její hlava. Jack Attack byl minutu od minuty vyfouklejší až úplně splaskl a nová loutka byla zjevně bez IQ.

Ted si povíme něco o postavách, které byly vypůjčené z jiných filmů. Postava Ginger se skutečně objevila ve filmu Bad Channels, kdy na zemi vtrhla mimozemská stvoření a zmenšili několik žen. Potom se při výbuch v laboratoři tři ženy změnily opět do původní velikosti (mezi nimi i Ginger) jen jediná Bunny zůstala uvězněná v miniaturní velikosti. Producent se zřejmě rozhodl, že tato dívka není pro film zajímavá a tak použil opět herečku Melissu Behr a zase ji zmenšil.

To policista Brick Bardo alias Dollman pochází z planety Arturus, která je velice podobná zemi. Tam proháněl různé kriminální živli a docela se mu dařilo. Potom však při jednom zásahu zemře několik civilistů a vinu hodí na něj. Při pronásledování skutečného pachatele ukradne vesmírnou loď a přistane na planetě zemi. Jenže se oba zmenší do miniaturní velikosti. Proběhne souboj a Dollman zvítězí díky své zbrani (solidní pistoli - má jí i v tomto filmu). Potom pomáhá bezbranným i na Zemi.

Herecké výkony mě zrovna dvakrát nepotěšily. Ani jeden herec nepředvedl nic světoborného a po pravdě to byla přehlídka největšího amatérismu. Docela mě překvapilo několik známějších jmen, mezi jinými i liliputský herec Phil Fondacaro, který podle mě patří do kategorie nadprůměrných, leč tady se moc nepředvedl. Stejně dopadla i hrdinka z prvního dílu Tracy Scoggins.

Pokračování prvního dílu dopadlo naprosto otřesně a nedokážu slovy popsat, jak mě zklamalo. Charles Band se sice pokusil o skloubení tří filmů, ale tohle bylo nad jeho síly. Špatné herecké výkony, ztvárnění hraček i samotné efekty patří do odpadních vod. Erotiky si tu taktéž vůbec neužijeme a milovníci nahotinek se musí spokojit pouze s prohlížením erotického časopisu či menšího sexíku zmenšených lidí, který se nese čistě v duchu amerických filmů - tedy pod peřinou. Nesmím ovšem opomenout scénku, kdy nadržená hračka Baby Oopsy Daisy se snaží znásilnit malinkou Ginger. Ostatně herečka Melissa Bahr má opravdu zajímavé tělesné míry, které ovšem moc neodhalila.

Není divu, že se producenti a scénáristé po tomto fiasku rozhodli v letošním roce natočit nový film pod názvem Demonic Toys 2 a tento paskvil odsunout do kytek.

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat