0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 1. 2013

Cold and Dark (2005)

Film o dvou detektivech, které postaví osud proti sobě.

Detektiv Dark a komisař Shade zvaný Mort patří k nejlepším na oddělení. Zatímco Mort je trochu podivín a má velkou oblibu v drahých šatech, Dark je jeho pilným žákem, který se mu chce ve všem vyrovnat. Při jedné akci ve velkém skladišti najde Dark svého parťáka ve skladišti bez známek života a všude kolem jen samé mrtvoly. Pochvíli se komisař opět probere a začne vyšetřování. Jenže Mort se změnil a ve městě se najednou hromadí mrtvoly, kterým někdo vyrval srdce z těla. Darkovi se změna jeho kolegy moc nelíbí, ale ze solidarity ho neprozradí, dokonce mu pomáhá. Na scéně se objeví doktor Elgin, který Darkovi poví o záhadném Grálu, věci (parazitovy), který zcela ovládá komisaře Shade. Teď je jasné, že bude muset svést boj proti svému parťákovi a zabránit dalším vraždám.



Český název: Mrazivá tma
Režie: Andrew Goth
Rok výroby: 2005
Délka: 91 min
Země: Velká Británie

Hrají:
Luke Goss ... (John Dark)
Kevin Howarth ... (Mortimer Shade)
Matt Lucas ... (Dr. Elgin)
Carly Turnbull ... (Albany)
David Baker ... (Red)
...a další


Jedná se o směsici krimi hororu, který stvořil mě blíže neznámý režisér Andrew Goth. Toto je jeho druhé dílo a opět to není nic světoborného. Začátek mi dost připomínal německé detektivky z již obehraným tématem o dvou detektivech z nich jeden je hodný a druhý zlý. Filmaři nám do toho namíchali i trochu tajemna s cizím parazitem a vyrváním srdcí z těl obětí. Už v mnoha filmech jsme viděli podobné téma i zmiňované prvky takže je zjevné, že nic nového pod sluncem nám nenabídli. Režisér Goth teď, ale natočil nový film Gallowwalker s Wesley Snipesem na, který se celkem těším a premiéra bude v roce 2009.

Po stránce detektivní bych hodnotil film ještě kladně, ale co se týká hororových prvků je to dost mizerné. Sice jsme měli možnost vidět pár opravdu nechutných záběrů, ale jejich zpracování bylo otřesné. Například proměna Mortovy ruky měla být zřejmě napodobením filmu X-Men , nebo dokonce Freddyho pařátem. Většina scén byla podbarvená modrou barvou, která měla nabudit pocit chladu a mrazení.

Herecké obsazení je celkem známé, ale tento film si za rámeček nedá žádný z herců, který se tu objevil. Komisaře Darka si zahrál Luke Gross, šarmantní herec s tváří drsňáka, který se objevil ve filmech Blade 2,Frankenstein, The Man. Jeho filmový parťák Kevin Howarth sice není až tak známým (Razor Blade Smile), ale svým šíleným zjevem a chladnýma očima patřil k tomu lepšímu na co se dalo dívat, a že toho moc nebylo.

Hodnocení:
Tento film si určitě víc jak 30% nezaslouží, protože jako horor za moc nestojí. Kdyby ovšem byl vedený pod krimi dal bych možná i víc. Pokud se na něho budete chtít podívat tak doporučuji přes den. Pokud by vás to totiž napadlo večer tak můžete usnout stejně jako já, když jsem to viděl poprvé.

Žádné komentáře:

Okomentovat