0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 1. 2013

Children of the Corn: Revelation (2001)

Jaké tajemství skrývá kukuřice tentokrát?
Jamie se rozhodne navštívit svou babičku v místě zvaném Hampton Arms, které se nachází na okraji malého městečka v Nebrasce. Stará paní jí už několik dní nebrala telefony a ona si o ni začala dělat starosti. Její pokoj však najde prázdný a od ostatních obyvatel se toho moc nedozví, protože v tomto podivném domě se stará každý sám o sebe. Nejpodivnější jsou však místní děti, které se chovají velmi zvláštně, nemluví a na první pohled vypadají nepřátelsky. Jamie ohlásí zmizení na policii, ale detektiv Armbrister bere vše na lehkou váhu a tak se Jamie pustí do pátrání na vlastní pěst. Postupně začne odkrývat děsivé tajemství tohoto místa, samotných dětí i vlastní rodiny. Navíc obyvatelé domu začnou jeden po druhém bolestivě umírat a je jen otázkou času, kdy přijde na řadu samotná Jamie.



Český název: Kukuřičné děti 7
Režie: Guy Magar
Rok výroby: 2001
Délka: 82 min
Země: USA

Hrají:
Claudette Mink ... (Jamie)
Kyle Cassie ... (Armbrister)
Michael Ironside ... (Priest)
Troy Yorke ... (Jerry)
Michael Rogers ... (Stan)
...a další


Sága Kukuřičných dětí se z pohledu diváka konečně uchýlila ke konci. Po vynikajícím prvním díle se spustila lavina pokračování, které měli nejrůznější výchylky v celkové kvalitě a mnohdy se ocitli pod hladinou průměru. Našlo se mezi nimi pár výjimek, ale většina jen rýžovala ze slavného názvu Children of the Corn a Stephana Kinga jako autora literární předlohy. Během celé série si diváci zvykli už na ledacos, ale to co následovalo v posledním díle se stalo nejhorší noční můrou pro většinu skalních fandů. Nejenom, že sedmička už nemá s prvním dílem skoro nic společného, ale málem se z toho stala úplná katastrofa. Na svědomí jí má režisér Guy Magar, který se do té doby věnoval režírování především nepříliš úspěšných televizních seriálů a své neduhy si vzal i sem. Rozhodl se docela dost experimentovat a dopadlo to asi nejhůř jak mohlo.
Na Gatlin a jeho děti úplně zapomeňte. Tentokrát se sice ve filmu několikrát zmíní o Tom, co kráčí mezi řádky, ale hlavní úlohu zde hrají duchové dětí, které zemřeli při hromadné sebevraždě. Všechny mají něco společného s místem, kde stojí dům Hampton Arms a rodinou Jamie. O jakou spojitost se jedná zjistíte po shlédnutí filmu. Zapomeňte na vraždění dětí se srpy a kosami v rukou, tentokrát hraje hlavní úlohu nadpřirozená síla kukuřice, která je zde presentována ubohými digitálními triky, jako z nějaké počítačové hry. Je sice pravda, že některé úmrtí jsou docela zajímavé a pestré, ale znechucen předchozím dějem jsem je sledoval jen napůl oka. Nudné pasáže mě totiž doslova uspávaly a měl jsem co dělat abych se dodíval až do konce.
Nejen kvalita speciálních efektů byla dost podprůměrná, ale i samotná kamera a střih se zrovna dvakrát nepředvedli. Chaotické střídání scén a jakési podivné záblesky vzpomínek či snad nočních můr nadělaly pořádnou paseku. Atmosféra filmu byla od začátku dost statická i díky nepříliš zajímavému ději a pouze několikrát se stalo, že se to zlepšilo. Jednotlivé úmrtí vedlejších postav bylo často odbyté a přestože jsem se u nich občas docela pobavil, tak ani ty na mě neudělali obzvlášť velký dojem. Většinou totiž šlo jen o laciné kopírování známějších filmů a nic moc nového k vidění nebylo. Hudební doprovod byl asi nejhorší ze všech, které jsme měli možnost v celé sérii slyšet.

Jediné klady, které jsem v sedmičce našel je účast dvou pěkných hereček, které sice moc talentu nepobraly, ale vzhledově se mi líbily, dále potom herecká účast Michaela Ironsidea, který už v poslední době bral každý job a postavu sprostého dědy na vozíku. Právě tenhle senilní dědek a jeho pěkná řádka peprných slov asi zabránili tomu, abych opravdu neusnul. No a v neposlední řadě nesmím zapomenout na dvojici dětí, které nás provází celým filmem. Obě na svůj věk obstáli celkem důstojně a přestože bych je viděl nejraději mrtvé hned od začátku (což vlastně už byli) sem si na ně postupem času zvykl a už jsem jen očekával koho že si podají příště. Konec celého filmu byl však dost odfláknutý a vůbec se mi nelíbil.

Ještě štěstí, že tahle sága už skončila. Ani si raději nechci přestavit co by se odehrávalo v osmém díle. Samozřejmě nepočítám remake, který mě docela překvapil. Spousta nelogických prvků, špatná kamera a otřesné digitální efekty k srazili tenhle snímek až na samé dno. Pro mě osobně jde o nejslabší díl celé série a už nikdy více. Najde se zde sice několik světlejších chvilek i zajímavých postav, ale pořád je to podprůměrný film a zbytečné pokračování Kukuřičných dětí. Ty ať už konečně odpočívají v pokoji.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat