0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

9. 1. 2013

Candyman: Day of the Dead (1999)

Trilogie se blíží ke svému konci a Candyman se opět vrací. Tentokrát na Halloween a jeho cílem je vlastní příbuzná, která ho nechtěně přivolala na svět.

V Los Angeles se právě otevřela nová výstava, kterou má na starost atraktivní Caroline McKeever a Miguel Velasco. Na této výstavě jsou vystaveny obrazy zesnulého Daniela Robitaillea, přezdívaného Candyman. Smetánka obdivuje jeho obrazy a z tajemné legendy si nic nedělají. Přesvědčí Caroline ať pětkrát po sobě zopakuje do zrcadla jeho jméno. Nic se v tu chvíli nestane a všichni jsou přesvědčení, že jde jen o povídačku. Jenže to se šeredně spletli, protože Candyman vyslyšel volání a již spřádá plány na další řádění. Brzy začnou první vraždy a hlavní podezřelou se stává samotná Caroline, protože policie si myslí, že se tím snaží oživit neexistující legendu. Když však umírá jeden z detektivů Sacco a jeho parťák Kraft začne pátrat v minulosti, začne vyplouvat pravda na povrch. Tedy že Candyman skutečně existuje a chystá se v zabíjení pokračovat. A co víc, Caroline je jeho pokrevní příbuznou a on potřebuje její duši. Podaří se Kraftovi a Caroline zastavit jeho řádění, nebo nakonec Candyman zvítězí a dovrší tak svou pomstu.



Český název: Candyman 3: Den smrti
Režie: Turi Meyer
Rok výroby: 1999
Délka: 93 min
Země: USA

Hrají:
Tony Todd ... (The Candyman)
Donna D'Errico ... (Caroline McKeever)
Jsu Garcia ... (David de La Paz)
Mark Adair-Rios ... (Miguel Velasco)
Wade Williams ... (detektiv Samuel Deacon Kraft)
...a další


Druhé pokračování si vzal pod své režisérské křídla Turi Meyer. Možná si řeknete, že musí jít o nezkušeného člověka, ale on už má na svém kontě několik známých zápisů ve své osobní kariéře. Je například jedním z režisérů seriálu Buffy the Vampire Slayer, nebo Angel. Na svém kontě má i hororový film Sleepstalker (1995), nebo hororové sci-fi Alien Express (2005).

Na rozdíl od svých dvou předchůdců jde tentokrát čistě o film natočený pro televizní potřeby. Tím pádem měl menší rozpočet i vybavení a to se odrazilo docela hodně na celkovém dojmu a kvalitě tohoto filmu. Atmosféra už není vůbec taková, jako předtím a hudební doprovod je o třídu horší, protože Glasse vystřídal Adam Gorgoni a ihned se to projevilo. Už neslyšíme tu mrazivou, štiplavou melodii, která zdobila Candymanův příchod a u které se některým zvedaly chloupky na rukou. Nechci říct, že by se tentokrát nedala hudba poslouchat, ale jde o něco jiného než jsem byl zvyklý a mně se moc nelíbila.

Samotné efekty jsou taktéž na horší úrovni, ale je pravda že i zde najdeme několik povedených scén, které by se dali řadit mezi gore. Sice se snížila kvalita, ale přibylo krve a ve výsledné fázi se na tento slasher dá i dívat. Bohužel co se nedá přehlédnout vůbec, je hodně slabý scénář. Nějak se vytratila lehkost a nastoupila hrubá síla, kdy se nám producenti snaží vnutit něco, na co jsme nebyli zvyklí. Navíc se tu dost často objevila hluchá místa a hodně často jsem se nudil, na což jsem nebyl zvyklý. Nic moc nového jsme se tu nedozvěděli a několikrát jsme měli pouze možnost sledovat opakované scény z předešlých dílů.

Posledním a taktéž docela velkým zklamáním, pro mne byly herecké výkony. Tony Todd již předvedl pouze průměrný výkon a přesto dokázal asi jako jediný podržet celkovou kvalitu nad hladinou velkého podprůměru. Ostatní herci, až na pár výjimek, hráli nepřirozeně a hlavně mi nebyli moc sympatičtí. Docela mě potěšila účast bývalé playmate Donny D’Ericco, která odhodila červené plavky z Baywatch a navlékla si těsné tričko bez podprsenky. Bohužel kromě tohoto faktu a scénky ve sprše mě moc neokouzlila. Do hororu se jednoduše vůbec nehodí. Dalším známějším hercem je Wade Williams, kterého jste donedávna mohli vidět každý týden v seriálu Prison Break. Zahrál si i ve filmu Collateral (2004) či Erin Brockovich (2000).

Tohle zakončení trilogie mě dost zklamalo. Jde bezesporu o nejhorší díl celé série a i přes snahu Tonyho Todda jde o podprůměrný film. To co se mi líbilo a obdivoval jsem u dvou předešlých dílech, tak tady se to jaksi vytratilo. Docela často jsem se nudil a nezachránil to ani jistý půvab hlavní hrdinky. Raději si tento díl nepouštějte jako první, protože by vás mohl odradit od svých starších bratříčků.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat