0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 1. 2013

Call, The (2006)

I takto se dá vyhánět ďábel!
Každá firma potřebuje co nejefektivněji prodat své zboží, a tak není divu, že si sem tam pozvou nějaké ty slavné celebrity, natočí krátké poutavé snímky a potom už čekají pouze na ty, co se chytnou. Ani u výrobců pneumatik tomu není jinak a značka Pirelli rozhodně nechtěla zůstat pozadu. Tentokrát se rozhodla svou pozornost upoutat na fanoušky hororového žánru a do jisté míry se jim to i povedlo. Vzniklo tak další posedlé auto, které je potřeba očistit od všech hříchů a pěkně přezout ojeté gumy.



Režie: Antoine Fuqua
Rok výroby: 2006
Délka: 10 min
Země: Itálie

Hrají:
John Malkovich ... (Exorcista)
Naomi Campbell ... (Ďábel)
... a další


Hlavním hrdinou je postarší kněz, kterého si zahrál sám Malkovich. Ten je uprostřed noci probuzen telefonem, ve kterém jej žádají, aby se dostavil ke vzdáleným garážím, aby zde vykonal svou svatou povinnost. Musí totiž vyhnat ďábla, který se usídlil v černém bouráku. Nebude to však zrovna dvakrát jednoduchý úkol, protože auto se rozhodně nevzdá bez boje.
Režisér Fuqua a jeho tým si pro nás připravili místy opravdu zajímavou podívanou, která se může především opírat o slušné vizuální efekty a světelnou show. Kombinace barev za pomoci počítačové techniky na mě udělala skutečně dojem, jenže místy toho bylo až moc. Tato průměrná "reklama" měla ze začátku docela našlapanou atmosféru, která se slibně rozjížděla, jenže poté udělali soudruzi někde chybu a já se začal tak trošku nudit.
John Malkovich předvedl ovšem výkon opravdu solidní a byl to právě on, kdo jeho úroveň udržel až dokonce na přijatelné hladině. O něco horší to už bylo s čokoládovou kráskou Naomi, kterou nějak extra nemusím. Spíše tedy vůbec. Naštěstí se zde objevovala jen v kratičkých intervalech, takže jsem jí nemusel mít moc na očích. Trochu ujeté mi přišlo chování auta, ale tak co také čekat od béčkového režiséra. Když se v závěrečné scéně objevili kutálející se pneumatiky, které měli zcela očistit onu káru, musel jsem se začít smát.

Pokud nebudete mít co dělat, tak se na toto krátké video podívejte. Ztráta času to rozhodně není a těch deset minut určitě stojí za pozornost. Bohužel tomu nemůžu dát příliš velké hodnocení, protože si ho dle mého názoru tato "reklama" nezaslouží!

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat